17 oktober 2022, Regio - "Vooral wind en regen teisteren de 1e Stellerunners Scheelhoek-Plus run.." Eind september; een nieuw concept in het prestatielopen op Goeree-Overflakkee. Met een start in het donker om 07:00 uur en finishen, wederom in het donker om 21:00 uur. Ieder uur werd er gestart met een hardloop- of wandelronde over een parkoers van bijna 5 kilometer welke was uitgezet in en rondom natuurgebied de Scheelhoek in Stellendam. Lees meer en bekijk de foto's >>

Vervolg

Deelnemers konden instappen op om 07:00uur of 13:00 uur. Zo waren er deelnemers die over de hele dag tot 70 kilometers kwamen, anderen zoveel korter wanneer de spieren niet meer wilden. De prestatie stond voorop en het was verrassend om te zien hoeveel deelnemers over hun eigen grenzen heen gingen.

Uiteindelijk haalden 5 lopers het maximaal aantal van 14 rondes.

Dat zo’n inspanning de nodige energie kost laat zich raden en Plus Buning uit Stellendam verzorgde de nodige brandstof door te voorzien in fruit, water en zoetigheden alsmede lunch voor de vrijwilligers.

De weersomstandigheden waren niet ideaal, regen en wind was er in overvloed voor de deelnemers maar dat drukte het enthousiasme en het plezier allerminst.

Direct na afloop werd al geïnformeerd of er ook volgend jaar een 2e Scheelhoek-Plus run georganiseerd wordt. Een vraag die door de organisatie van het evenement bevestigend werd beantwoord. Immers, elke grote reis begint met een eerste stap en wellicht groeit de Scheelhoek-Plus run in de toekomst uit tot een prominent evenement op de sport kalender van Goeree-Overflakkee.