12 oktober 2022, Sommelsdijk - Afgelopen maandag werden er door de leden van damvereniging Denk en Zet weer competities gespeeld in De Hoage ceamer aan de Sperwer in Sommelsdijk. Bekijk de uitslagen en het verslag: "...Klink en Kamp, hoewel ze beiden strijdlustig waren, stevenden regelrecht op een remise af. Hoe kan het ook anders. Van Hoorn kreeg van Jelier meer dan hij verdiende..." Lees hieronder het hele verslag en bekijk de uitslagen.

Damvereniging Denk en Zet

Afdeling 1

  1. Klink - G. Kamp 1-1 `
  2. van Hoorn -A. Jelier 1-1
  3. Mackloet -J. Melaard 1-1
  4. van Brussel -P. Leroy 3-0

Afdeling 2

  1. Kemeling -M.Meijer 0-3
  2. Jordaan - S.W. Keijzer 1-1

Joh. Wolfert - I. de Rooy 1-1

  1. Notenboom - R. van Rijnberk 3-0
  2. van Wijk -A.Uijttewaal 0-3

Verslag

Klink en Kamp, hoewel ze beiden strijdlustig waren, stevenden regelrecht op een remise af. Hoe kan het ook anders. Van Hoorn kreeg van Jelier meer dan hij verdiende. Hij kwam al gauw een schijfje voor, maar daarna maakte Jelier een bijzonder knappe slagzet naar dam. Op het laatst zat Van Hoorn nog te blunderen ook. Dank zij de milddadigheid van Jelier werd het voor Van Hoorn toch nog een onverdiende remise. Melaard deed het weer prima. Hij kwam tegen Mackloet een schijf voor, maar zag geen kans dat schijfje vóór in winst om te zetten. Maar remise is ook een knappe prestatie. Leroy is de draad volledig kwijt. Hij liet zich door Van Brussel positioneel in de vernieling spelen.

Meijer wist bij Kemeling schijfje na schijfje te veroveren. Op het laatst hield Kemeling geen schijven meer over.

Jordaan leek het tegen Keijzer goed te doen. Hij deed het ook niet slecht, maar zijn schijfje winst moest hij prijs geven.

Wolfert toch, je stond tegen De Rooy enkele schijven voor, maar De Rooy bood dusdanig tegenstand, dat Wolfert niet verder kwam dan remise. Mooi van De Rooy! Bij sommige spelers gaan de jaren een woordje mee spreken.

Ruud speelde tegen Notenboom te veel op de vleugels Op een gegeven moment maakte hij een verkeerde afruil, die hem maar liefst vijf schijven kostte. Van Wijk Van Wijk zat even te slapen. Hij liep tegen Uijttewaal in een simpel zetje. Dat werd hem noodlottig. Daardoor kwam Uijttewaal heel gemakkelijk op dam. Met zo’n achterstand is het vechten tegen de bierkaai.