24 juli 2022, Middelharnis - De naam Châteauroux is al decennia lang een begrip in de duivensport. De stad in het hartje van Frankrijk fungeert al bijna een eeuw als lossingsplaats voor concoursen die veelal uitmonden in een heroïsche strijd tussen duivenliefhebbers van topklasse. "Voor de editie van 2022, behorend tot de zogeheten dagfond (500 - 700 km) werden 8.122 duiven ingemand, waarvan 114 kleppers van PV de Combinatie uit Middelharnis...." Lees hieronder het hele verslag >>

Vervolg

Met de zon uitbundig schijnend en de noordoostenwind zwakjes op de kop klonk om 07.15 op zaterdag 9 juli het startschot in Châteauroux, de stad die zijn naam dankt aan de prins-gemaal die in de 10e eeuw na Christus kasteel (Château) Raoul stichtte. De vogels gingen op weg voor een intense expeditie die zou eindigen op ons eiland Goeree-Overflakkee. Na 8 uren en 37 minuten zorgde de éénjarige duivin 1164787 voor een juichstemming bij baasje Wim Huizer, nadat zij na een ferme landing aan de Burgemeester Overdorpstraat in Nieuwe-Tonge de hoofdprijs in de wacht sleepte en daarmee tevens de door Koese Finance geschonken Grote Prijs opstreek.

Wim, die al seizoenen lang de toppen van de ranglijsten domineert, was uiteraard erg in zijn nopjes met de zege. “Ik zag een drietal duiven aankomen, waarvan er 2 aanstalten maakten om te landen. Eén landde rechtstreeks op de klep en kwam koerend naar me toe. Toen wist ik dat het de ‘787 was”, aldus een enthousiaste en trotse winnaar.

De tweede plaats op deze fameuze vlucht was voor Marlien van den Bos met haar al even befaamde tweejarige klassedoffer 1467455, terwijl zoonlief Richard het podium voltooide op deze klassieker, die haar reputatie ook dit jaar weer geheel waarmaakte.

Foto

Een foto van de winnaar Wim Huizer (links) en Jaap Koese (Koese Finance), met op de achtergrond de voorzitter van P.V. de Combinatie, de heer Jaap Jongejan.

Door David Bakker