Goeree-Overflakkee - De redactie van Koole Media Service publiceert artikelen voor getroffen ondernemers op Goeree-Overflakkee. Dit weekend het woord aan Lesly Wolters, directeur bij SRGO (Sport en Recreatie Goeree-Overflakkee). Lesly: "...we zijn niet gewend om met onszelf bezig te zijn. Wij zijn dienstverleners. Vanaf het moment dat je overgaat tot algehele sluiting van de organisatie, stopt je dienstverlening. Dat is heftig, maar er is goed nieuws: het zwembad gaat vanaf maandag 18 mei weer open! Voor banenzwemmen moet je reserveren en voor zwemlessen (vanaf 25 mei) nemen wij contact met je op... " Lees hieronder verder.

Bijzondere tijd

Wolters: "In deze bijzondere tijd kom je als directeur van een organisatie, waarbij de omzet wegvalt, in een zeer onzekere situatie terecht. SRGO is een organisatie die zich dagelijks bezig houdt met het faciliteren en organiseren van sport, cultuur en recreatie. We zijn niet gewend om met onszelf bezig te zijn. Wij zijn dienstverleners. Vanaf het moment dat je overgaat tot algehele sluiting van de organisatie, stopt je dienstverlening. Een onzekere toekomst overvalt je en je neemt de schade op. SRGO telt ongeveer 100 medewerkers waarvoor je verantwoordelijk bent."

Verantwoording nemen
"Voordat de overheid haar maatregelen bekend maakte hebben wij onze verantwoordelijkheid genomen door onze accommodaties te sluiten. Wij voelden onder invloed van ons personeel en onze gasten dat dit de enige juiste keuze was. Dat zijn moeilijke afwegingen op allerlei fronten, en er komt dan ongelofelijk veel op je af, maar op zichzelf in relatie tot de gezondheid is het toch een makkelijke keuze. Om de toekomst hierbij te overzien en de benodigde middelen tot bestaan te blijven behouden, is weer wat anders."

Rust en vertrouwen voor werknemers
"Onze organisatie heeft haar sociale gezicht kunnen laten zien door voor alle medewerkers een loondoorbetaling te garanderen. Dit heeft rust gegeven en vertrouwen in de toekomst. Ondanks dat we natuurlijk niet weten hoelang dit allemaal gaat duren. Voor mij als directeur van SRGO had dit de hoogste prioriteit. Ik heb veel compassie voor alle medewerkers; dit geeft mij altijd veel energie en de kracht om door muren heen te lopen als het moet. Maar dat is niet nodig geweest, gelukkig. De opstelling van de gemeente en het Bestuur van SRGO krijgen van mij dan ook alle lof, net als de collectieve verantwoordelijkheid die we als organisatie hebben genomen en de opstelling van ons personeel in deze moeilijke tijden. We maken ook gebruik van overheidsregelingen in financiële zin.

Inmiddels 2 maanden dicht
"We zijn inmiddels al bijna 2 maanden gesloten. In de tussentijd hebben we met het team de accommodaties onder handen genomen en zijn de mensen aan het verven, schoffelen, schoonmaken en zich aan het voorbereiden op een wederopenstelling. Het is mooi om te zien dat werknemers hart voor de organisatie hebben en dat ze onze gasten missen."

Goede voorbereiding is het halve werk
"Al sinds 16 maart hebben vele collega’s elkaar niet meer gezien. Als organisatie geven we updates aan ons personeel via de mail. Soms vergaderen we digitaal en soms nog op een locatie. In het begin was een conference call erg effectief, maar nu merk je toch ook dat het aan diepte en interactie ontbreekt. We komen dus nu weer meer samen, veilig en verantwoord. Ik merk aan mijn brieven aan het personeel dat ze van toon veranderen. De eerst brieven waren persoonlijk, vanuit bezorgdheid. Een hart onder de riem steken en een persoonlijke touch. Inmiddels is de toon anders, gericht op wederopenstelling, en dat is goed. We moeten niet blijven hangen, als organisatie moeten we klaar staan als het licht op oranje of volledig op groen springt."

Aandacht isolatie ouderen
"We hebben via social media een klein beweegprogrammetje gelanceerd vooral voor onze ouderen en minder mobiele gasten. Dit hebben wij bewust gedaan, deze doelgroep, omdat de andere organisaties dit deel al invulden en mobiele mensen makkelijk de fiets pakken of gaan hardlopen. Bij ons lag de concentratie op ouderen die in isolatie toch ook moeten blijven bewegen."

Wederopenstelling onder voorwaarden
Het Corona virus heeft ook SRGO in financiële zin hard geraakt. "Niets is niet vanzelfsprekend en we koesteren de accommodaties, programma’s en natuurlijk onze gasten. SRGO faciliteert per jaar 600.000 bezoekers en we kunnen niet wachten om dit weer op te pakken. Bij een wederopenstelling zijn er strenge regels waar personeel en bezoekers zich aan moeten houden, dit zijn wij aan het voorbereiden zodat onze medewerkers en gasten verantwoord en veilig weer kunnen gaan sporten. De zwembaden zullen binnenkort opengaan, we zijn dit ook aan het voorbereiden."

Openstelling zwembaden 18 mei 2020

Op de website van SRGO - "De drie zwembaden van SRGO zijn per 18 mei geopend voor banenzwemmen en zwemverenigingen. Dat is goed nieuws natuurlijk, we willen de openstelling zo verantwoord en veilig mogelijk uitvoeren. De zwemlessen zullen vanaf 25 mei in beperkte vorm worden aangeboden in alle zwembaden. Er is een programma samengesteld op basis van de richtlijnen van het RIVM en de brancheprotocollen."

Banenzwemmen

Het banenzwemmen zal iets anders worden ingevuld dan je gewend bent. SRGO kiest voor een veilige en kwalitatieve optie. Huur een baan voor 1 uur helemaal voor jezelf. Kun je aantonen dat je één gezin bent, dan kun je met 2 personen in één baan terecht. Geef dit nadrukkelijk aan. Reserveringen kunnen telefonisch (ma-vrij 09.00-19.00 uur) worden gemaakt, wij nemen hierbij een vragenformulier met je door. Hiervoor hoef je zelf niets te doen. Je mag 2 reserveringen vooruit boeken.

Zwemles

De SRGO-baden zijn bekend met haar leerlingen en zullen een aangepast programma bieden. We zullen je rechtstreeks benaderen voor deelname aan het lesprogramma en de aangepaste programmering. Hiervoor hoef je zelf geen actie te ondernemen. Neem geen contact op met de zwembaden, wij nemen contact met je op.

Zwemverenigingen

Voor zwemverenigingen geldt dat zij vanaf 18 mei weer in zwembad Zuiderdiep, de Gooye en de Staver terecht kunnen. Met de zwemverenigingen worden individuele afspraken gemaakt over de maximale aantallen zwemmers en over de richtlijnen en protocollen.

Stap voor stap

SRGO kiest ervoor om voorzichtig en gefaseerd tot een volledige openstelling te komen omdat er nog veel onzekerheden heersen. We houden onze bezoekers op de hoogte via de website en sociale media. Zie de programmering op de website van jouw locatie. Hier vind je ook de aangepaste routing op de plattegrond en de geldende regels en voorschriften. Bekijk deze goed en leef deze na.

Regels voor alle bezoekers

Blijf thuis als je één of meerdere van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niesen, keelpijn, lichte hoest, verhoging. Als je na de reservering één van deze klachten krijgt, bel dan af!

 • Reserveer je zwemtijd voor banenzwemmen telefonisch tussen 9.00-19.00 uur (dit is verplicht). Bekijk het programma van Zuiderdiep, de Gooye en de Staver
 • Trek thuis je zwemkleding aan, ga thuis naar het toilet en was je handen
 • Kom maximaal 5 minuten voor de gereserveerde tijd in de accommodatie
 • Desinfecteer je handen bij de aangewezen plaats bij de ingang van de accommodatie
 • Houd 1,5 meter afstand
 • Vermijd fysiek contact met andere zwemmers
 • Volg de aanwijzingen van het personeel
 • Kleed jezelf om op de aangewezen plaats, en alle ‘over’ kleding gaat in een tas inclusief schoenen, de tas zet je op de aangewezen plaats en na het zwemmen neem je de tas mee naar de kleedruimte/wisselcabines
 • Er kunnen alleen eigen materialen gebruikt worden

Aanvullende regels voor zwemleskinderen/ouders en verzorgers:

 • 1 ouder/verzorger per kind indien noodzakelijk, bij voorkeur kiss & ride
 • Geen andere kinderen meenemen
 • Kleed je kind om op de aangewezen plaats
 • Je kind wordt opgehaald door de zwemonderwijzer
 • Wacht op de aangewezen plek tot de les voorbij is
 • Douches zijn niet in gebruik
 • Verlaat het gebouw zo spoedig mogelijk
 • Volg de aangewezen route
 • Kinderen zwemmen voorlopig NIET met kleding.

- Lesly Wolters, SRGO (Sport Recreatie Goeree Overflakkee)

-------

Getroffen ondernemer aan het woord

De redactie van Koole Media Service KMS publiceert in deze crisisperiode, tijdelijk gratis voor getroffen ondernemers op Goeree-Overflakkee (klik hier voor de actie) een stukje tekst met foto op de zakelijke pagina van www.iGO.nl.