Sommelsdijk - Op donderdagmorgen 2 januari 2020 was er de officiële opening van de 1e 'springdag' van de Springdagen in het nieuwe jaar in Sport- en Recreatiecentrum De Staver te Sommelsdijk. Deze springdag werd feestelijk geopend door wethouder dhr. Bruggeman van gemeente Goeree-Overflakkee, dit in verband met de samenwerking met Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Door deze samenwerking kunnen kinderen uit gemeente Goeree-Overflakkee met korting meedoen aan deze Springdagen. Lees hieronder meer en bekijk de foto's.

Naast de 84 clubs met zo’n 3300 kinderen die aanwezig waren, hadden nog zo'n 235 kinderen uit gemeente Goeree-Overflakkee zich aangemeld. Ook de algemeen manager van de Stichting SR-GO was bij de opening aanwezig.

Kort verslag voorbereiding

"Iets voor 09:00 uur hield Wethouder Bruggeman een kort openingswoord en verrichtte daarna de officiële opening middels het doorknippen van een lint met één van de aanwezige kinderen. Dit was gelijk het startsein van Springdagen 2020."

"Op oudejaarsdag werd er al hard gewerkt en werd de sporthal in Sport- en Recreatiecentrum De Staver ingericht. Op donderdagmorgen 2 januari om 05:00 uur werden de tokkelbanen opgebouwd door een specialist. en om 07:00 uur werd de hal voor het onderdeel 'Handboogschieten' gereed gemaakt. Tussen 08:00 en 09:00 uur arriveerden de bussen met de kinderen van buiten het eiland Goeree Overflakkee."

Foto 3: v.l.n.r. Dhr. Bruggeman, Elco Kievit (Springdagen), Lesley Wolters (SRGO).