Oude-Tonge - Team 1 van badmintonvereniging B.C. de Krammer uit Oude-Tonge is afgelopen seizoen 18-19 kampioen geworden in de Hoeksche Waard Competitie senioren poule C1. "De jacht op het kampioenschap begon niet goed..." Lees hieronder een wedstrijdverslag en bekijk de foto's van B.C De Krammer.

Verslag
"De jacht op het kampioenschap begon niet goed. Eigenlijk heel slecht. De eerste wedstrijd werd verloren met 0-8 van B.C. Niton, die uiteindelijk de concurrent in de titelstrijd werd. Na 5 overwinningen op rij kwamen ze deze tegenstander weer tegen en moesten ze een overwinning behalen om nog zicht te houden op het kampioenschap. Na de eerste 2 sets allebei verloren te hebben, is het ze toch gelukt om de wedstrijd nog met 6-2 te winnen na maar liefst 6 drie-setters. Hierdoor stonden ze weer op punten gelijk maar was het set saldo nog in hun voordeel. De overige wedstrijden moesten dus met grote cijfers gewonnen worden en misschien hopen op een misstap van de concurrent. Na een gelijkspel uit tegen Puba dachten ze dat het kampioenschap niet meer te halen viel. Toen bleek dat hun concurrent Niton ook een keer gelijk had gespeeld en bleef het kampioenschap toch nog een reëel doel. Toen ze de laatste wedstrijd in gingen wisten ze dat ze op sets voorstonden en dat ze bij een 1-7 overwinning uit bij Quo Vadis kampioen waren. Na een paar lastige potten was het hun gelukt de laatste wedstrijd met 0-8 te winnen en wisten ze dat het kampioenschap binnengehaald was.
Het kampioensteam waarmee de resultaten zijn behaald bestaat uit een mix van jonge en oudere senioren. Waar de jongeren Kim Zwijgers, Rianne de Bonte, Mariska de Jong en Pim Smits zorgden voor de extra energie op het veld, zorgden Karin van Noord, Richard van de Wetering en Koos Stoop met hun jarenlange ervaring vooral voor rust en de benodigde concentratie om het kampioenschap binnen te halen. Door het kampioenschap gaat het team binnen 3 jaar van de D-klasse door naar de B-klasse wat een knappe prestatie is.
Op naar volgend jaar met hopelijk weer een succesvol seizoen voor B.C. de Krammer!

En wilt u eens komen kijken en mee beleven wat Badminton is, kom dan gerust eens langs op een maandagavond bij B.C. de Krammer in de Grutterswei te Oude Tonge.
Wij starten met de jeugd om half zeven tot acht uur en de senioren starten van acht uur tot tien uur.
Nu de zomerstop is begonnen zullen we weer gaan starten op 9 September 2019 en zet deze datum alvast in uw agenda, hopelijk mogen we u ontvangen om de badmintonsport te laten ervaren.
Informatie nodig, neem gerust contact op met één van de volgende e-mailadressen; penningmeester.bcdekrammer@gmail.com of jeugd.bcdekrammer@gmail.com."

Foto's

Op de foto boven van links naar rechts;
Richard van de Wetering, Mariska de Jong, Pim Smits en Koos Stoop
Op de foto onder van links naar rechts;
Karin van Noord, Kim Zwijgers en Rianne de Bonte.