13 december 2017, Sommelsdijk - Nadat zij zich een week eerder geplaatst hadden in de voorrondes reisde op eind november een deel van de jeugd van Bowlingvereniging Middelharnis af naar Hoofddorp voor de finaledag van het NK bowlen voor jeugd t/m 21 jaar. Om de finales te bereiken moesten deze dag eerst nog 4 games gespeeld worden in de 2e ronde die opgeteld werden bij de scores uit de voorrondes. De top 4 uit iedere klasse mocht de finale spelen. Lees hieronder een verslag door één van de leden.

Singles finales

"Bij de pupillen heren haalde Yoran van den Doel net niet de finale en eindigde op een 6e plaats. Jasper Goeman plaatste zich als 4e voor de stepladder finale. Hierbij speelt eerst de nr 3 tegen de nr 4 geplaatst, de winnaar daarvan tegen de nummer 2 geplaatst, en de winnaar daarvan tegen de nr.1 om de titel. In de eerste finaleronde won Jasper na een superspannende game met 1 punt verschil. Helaas werd hij in de volgende finaleronde zelf in de laatste beurt verslagen door zijn tegenstander waardoor hij op een hele mooie 3e plaats eindigde.

Bij de aspiranten dames vertegenwoordigden Nathalie de Ruiter, Lizzy Flapper en Emma den Hoed de vereniging. Ook Esmée de Jong had zich geplaatst maar helaas was zij op deze dag ziek waardoor zij als 10e eindigde. Emma werkte zich nog mooi op van de 6e naar de 5e plaats, maar helaas was dit net niet genoeg om finale te mogen spelen. Nathalie en Lizzy gingen als 3e en 2e geplaatst wel door naar de finalerondes. Nathalie moest haar meerdere erkennen in de eerste finaleronde, waardoor zij als 4e eindigde. In de volgende finaleronde was dezelfde tegenstander ook te sterk voor Lizzy, waardoor Lizzy een mooie 3e plaats behaalde.

Bij de junioren heren had de zeer talentvolle Nick de Gelder na een hele goede 2e ronde zich als 3e geplaatst voor de stepladderfinale. Helaas verloor hij in de eerste finaleronde waardoor hij als 4e eindigde.

Doubles finales (top 3 speelt stepladderfinale)

In de doubles bij de junioren had Nick de Gelder meer geluk en behaalde hij samen met dubbelpartner Ronan van der Loo een hele mooie 2e plaats. In de eerste finaleronde wonnen zij met een mooie score van 235, maar in de finale waren zij helaas kansloos.

Bij de aspiranten dames mochten Nathalie de Ruiter, Emma den Hoed en Lizzy Flapper wederom in actie komen. Nathalie en Emma wonnen in de eerste finaleronde na een “roll off” en plaatste zich voor de finale tegen Lizzy en haar dubbelpartner . Lizzy en haar dubbelpartner Beaudine waren hierin te sterk waardoor zij zich Nederlands Kampioen mochten noemen en Nathalie en Emma als 2e eindigden.

Bij de pupillen heren kwamen de op het NK debuterende Jasper Goeman en Yoran van den Doel in de finale uit tegen favorieten Vince van der Loo en Romano Beekman. Yoran en Jasper wisten echter het hoofd koel te houden en wonnen overtuigend waardoor ook zij zich Nederlands Kampioen mochten noemen.

Al met al resultaten waar Bowlingvereniging Middelharnis trot op is!"