Middelharnis - Het programma van Slagwerkdag 2024 bevat veel samenspel. De rode draad is de Amerikaanse trommeltechniek. Slagwerkdag 2024, een initiatief van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee, is op zaterdag 23 maart aanstaande in De Notenkraker te Middelharnis. Lees meer >>

Vervolg

Het programma start om 13:00 uur. Alle slagwerkers die zich voor dit bijzondere evenement hebben opgegeven verzamelen zich dan voor de warming-up. Wat volgt is het instuderen van een stuk, waarin ook improvisatie een rol speelt. Gezellig en leerzaam!

Tijdens de middag gaat het grote gezelschap uiteen in drie groepen, ingedeeld naar niveau. Deze groepen gaan – letterlijk – aan de slag in De Notenkraker en in klaslokalen van de Groen van Prinstererschool.

Om 16:30 uur is de afsluiting. Dan is iedereen welkom om te zien en te horen wat de slagwerkers hebben ingestudeerd. Deze uitvoering duurt ongeveer een halfuur. Een spektakel om niet te missen!

Het programma van Slagwerkdag 2024 is opgezet door de slagwerkdocenten van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee: Richard Heijerman, Sander Berkvens en Anno Appelo.

Tekst Muziekgebouw Goeree-Overflakkee