Sommelsdijk - Vanaf 1 januari 2024 geldt landelijk het verbod op gebruik van wegwerpbekers voor eenmalig gebruik. Daarom heeft het Streekmuseum vanaf heden mokken in de verkoop! De teksten in het dialect van Goeree-Overflakkee zijn "mokkend"goed! "Ben je het ook zo zat om elke dag je koffie of thee uit een saaie, plastic beker te drinken? Dan heeft het Streekmuseum goed nieuws! Vanaf vandaag kun je de enige echte Mok oak ha kopen!" Lees meer >>

Vervolg

Deze mokken zijn gemaakt van wit keramiek en hebben de stoere tekst “Mok oak ha” en “Waer ik oak komme, Goeree-Overflakkee bluuft altied mien thuus!” op de zijkant. Zo laat je zien dat je trots bent op je eiland en je dialect!

Weg met de wegwerpbekers
Wist je dat we in Nederland elke dag zo’n 19 miljoen wegwerpbekers gebruiken? Dat is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Vanaf 1 januari 2024 mag je geen wegwerpbekers meer gebruiken. Dan moet je een herbruikbare beker meenemen. Gelukkig hebben wij de perfecte oplossing voor je: de “Mok oak ha”!

Leuk prijsje

Voor maar 9.95 euro heb je al een prachtige mok in je handen. En je steunt er ook nog eens het Streekmuseum Goeree-Overflakkee mee. De mokken zijn van hoge kwaliteit en kunnen in de vaatwasser. Zo draag je bij aan een duurzame toekomst voor het museum én voor het eiland. Waar wacht je nog op? Kom snel naar het Streekmuseum Goeree-Overflakkee in de Kerkstraat en haal je eigen Mok oak ha!

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee in de Kerkstraat van Sommelsdijk is geopend woensdag tot en met zaterdag van 13:30-16:30 uur.