[video] Sommelsdijk - Doordat Sinterklaas heel hard snurkt, hebben de Pieten besloten Sinterklaas ergens anders te laten slapen. Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee in de Kerkstraat van Sommelsdijk is uitgekozen als geschikt onderkomen voor de goedheiligman uit Spanje. "Kom op zaterdag 2 december 2023 je schoen zetten en de Sint een handje geven! Onder muzikale begeleiding zal op vrijdagavond al de jaarlijkse lampionnenoptocht van start gaan. Begeleid door diverse Pieten mag je gezellig meelopen!" Lees meer en bekijk de video >>

Vervolg

Deze eeuwenoude locatie past helemaal bij de leeftijd en levensstijl van de oude Sinterklaas. Daar kan hij genieten van de rijke geschiedenis van het eiland en de vele voorwerpen die het verhaal vertellen van 2000 jaar eilandgeschiedenis. Het museumbestuur is erg blij met deze speciale gast en nodigt iedereen uit om een kijkje te komen nemen. Wie weet kom je Sinterklaas wel tegen in zijn pyjama!

Laat je schoen achter!

In het Streekmuseum kunnen kinderen een schoen achterlaten bij de slapende Sinterklaas.

Het brengen van de schoen is gratis. Sinterklaas ligt dan te snurken in de bedstede. Voor het ophalen van de schoen op zaterdagmiddag 2 december vraagt het Huis van Sinterklaas een bijdrage van 2,50 per kind. Snoep zal niet ontbreken. Ouders mogen gratis het huis van Sinterklaas bezoeken. Het museum zelf bezoeken is regulier tarief.

Sinterklaas nodigt u van harte welkom in zijn huis waar Kruukplaetjespiet de kinderen begroeten. Drink een warme kop chocolademelk en bezoek de museumwinkel voor de leukste Sinterklaascadeautjes voor jong en oud.

Kleurboek van Goeree-Overflakkee

Wat extra kleur kunnen we in deze tijd goed gebruiken. Pak stiften, potloden of wasco krijtjes erbij en ga er maar eens lekker voor zitten. Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee heeft een zeer fraai kleurboek in de museumwinkel met maar liefst 22 afbeeldingen van het eiland. Van Ouddorp tot aan Ooltgensplaat! Nu slechts 9,95 euro. Ook voor andere Sinterklaascadeaus is de museumwinkel een aanrader!

Lampionnenoptocht Middelharnis

Onder muzikale begeleiding zal op vrijdagavond 1 december om 19 uur de jaarlijkse lampionnenoptocht van start gaan. Begeleid door diverse Pieten lopen de kinderen met hun ouders vanuit het Diekhuus een rondje door het centrum van Middelharnis. Deelname is gratis. Organisatie is bij Hart van Goeree-Overflakkee.

Kruukplaetjes Piet is de cadeautjes “kwiet”

Waar heeft de Piet van het Streekmuseum toch de cadeautjes gelaten??? Hij is ze “kwiet”. “Hoe momme noe??” Bekijk het komische filmpje op youtube of op facebook van het Streekmuseum of van het Sinterklaashuis Goeree-Overflakkee.