[Herhaling ivm tjdslot 4 nov. 2023] Sommelsdijk - Ook dit jaar weer een opvallend kunstwerk dat tijdens de Ontmoetingsdagen van de Exoduskerk verkocht zal worden. "Een gesigneerde zeefdruk van Ernest T. Trova met de naam “Save Our Planet – Save Our People”. Via inschrijving/veiling kan deze zeefdruk in uw bezit komen. Het tijdslot is zaterdagmiddag om 15.00 uur." Lees meer >>

Vervolg

Deze zeefdruk was onderdeel van een campagne die door Unesco in 1971 werd gepromoot. Zo werden van zes ontwerpen (elk in een oplage van 2000) gesigneerde exemplaren vervaardigd. De opbrengsten werden besteed aan diverse VN-projecten in ontwikkelingslanden. Het kunstwerk toont een vallende figuur samen met zijn schaduw op een zonsondergang. De invloed van de mens op het klimaat (val, schaduw en zonsondergang) was in die tijd op posters vernieuwend. Ernest T.Trova en Andy Warhol waren tijdgenoten en hun werk vertoonde raakvlakken. Dit exemplaar werd in 1972 aangekocht bij het Museum of Modern Art in New York. Ook de zilverkleurige (vintage Nielsen) is origineel, maar heeft duidelijk gebruikssporen.

Het kunstwerk is te bewonderen op vrijdagavond 3 en zaterdag 4 november tijdens de ontmoetingsdagen van de Exoduskerk, Dorpsweg 97a, 3245 VB Sommelsdijk. Via inschrijving/veiling kan deze zeefdruk in uw bezit komen. Het tijdslot is zaterdagmiddag om 15.00 uur.

Voor informatie: Bert Voorberg/ Exoduskerk/Ontmoetingsdagen/ bertvoorberg31@gmail.com