Ouddorp - Aanstaande donderdag 24 augustus 2023 om 19:30 uur bespeelt Sander van den Houten uit Kampen op het Van Vulpen orgel in de Dorpskerk van de Hervormde Gemeente te Ouddorp aan de Weststraat. "Sander is op ons eiland Goeree-Overflakke zeker geen onbekende." Lees meer >>

Vervolg

Toegang is vanaf 17 jaar € 10,00 per persoon. Op het programma staan o.a.: - Het Grote Praeludium in e-moll van Nicolaus Bruhns (1665-1697) - 11 variaties uit de Partita sopra ‘Freu dich sehr, o meine Seele’ Georg Böhm (1661-1733) - En de Partita "O Gott, du frommer Gott" (BWV 767)van Johann Sebastian Bach (1685-1750) met andere werken. Sander van den Houten (1987) werd in april 2017 benoemd tot organist van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag en werd daarmee vaste bespeler van het beroemde Bätz-orgel uit 1762.

In Kampen is hij titulair organist van de Burgwalkerk en de Broederkerk en tweede organist van de Bovenkerk. Op zijn achtste begon hij met piano- en orgelstudie bij Paul Kieviet in Middelharnis. Hij deed mee aan concoursen en won prijzen op het jeugdsolistenconcours in Melissant, het ensembleconcours in Oude Tonge en het Buxtehudeconcours in Zierikzee. Sander volgde zijn bacheloropleiding tot organist aan het Rotterdams conservatorium bij Bas de Vroome. Ook volgde hij de studie kerkmuziek bij Hans van Gelder, Arie Hoek, Conny de Jong en Aart Bergwerff.

In 2013 slaagde hij cum laude voor zijn masterdiploma orgel aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle bij Theo Jellema. Hij volgde masterclasses bij Willem Tanke, Harold Vogel, Jacques van Oortmerssen en Thomas Trotter. Hij volgde privélessen koordirectie bij Wiecher Mandemaker. Sinds medio 2021 studeert Sander beiaard bij Christiaan Winter en Tommy van Doorn aan de Beiaardschool in Amersfoort, onderdeel van de HKU te Utrecht.

Naast zijn dirigentschap bij het Concertkoor Immanuel te Kampen is hij als dirigent verbonden aan de Zang- en Oratoriumvereniging Raalte, Oratoriumvereniging ‘de nieuwe ster’ Zwolle, Exspecto Epe en aan kamerkoor Arise Kampen. Ook is hij cantor van de Theologische Universiteit Kampen en vaste begeleider van Cappella Campen, het Kampen Boys Choir, het Roder Jongenskoor en van Vocaal Ensemble Magnificat.

Zijn werk als koorbegeleider bracht hem o.a. naar Engeland, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Oostenrijk. In 2013 maakte hij een concertreis naar Rusland waar hij in Kostroma een aantal orgelconcerten verzorgde. Sander van den Houten geeft jaarlijks veel concerten als solist, begeleider en continuospeler en heeft een privélespraktijk.

Voor meer info kijk op www.sandervandenhouten.nl

Adres: HERVORMDE GEMEENTE OUDDORP
Dorpskerk, Weststraat 2
3253 AR Ouddorp