Ouddorp - Op zaterdag 22 juli 2023 om 11:00 uur speelt ds. E. Agterhuis uit Heinenoord op het Van Vulpen orgel in de Dorpskerk te Ouddorp. Zijn echtgenote T. Agterhuis-Dannenberg zal een aantal stukken met de viool meespelen. Organisatie: "En volgende week zaterdag is er weer een matinee-orgelconcert, dan met ds. G.J. Baan uit Mijnsheerenland als organist. Op zaterdagen kan ook in de kerk een bezoek gebracht worden van 10:00 uur tot 15:00 uur. In de middag zijn er verschillende orgelbespelingen...." Lees meer >>

Vervolg

Het wordt een muzikaal uurtje met o.a.:

  • Een voorspel met koraal op “Jezus leven van ons leven”
  • Preambulum in G van Heinrich Scheidemann (1595-1663)
  • Christ lag in Todesbanden en Vater unser in Himmelrech van Georg Böhm (1661-1733)
  • Uit de sonate no. 6 van Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847) de fuga en de finale.

Ds. E. Agterhuis (1988) is sinds 2018 predikant van de hervormde gemeente te Heinenoord. Hij heeft theologie gestudeerd te Leiden en Amsterdam met aansluitend de kerkelijke opleiding te Groningen. Al vroeg was hij actief in de muziek. Jarenlang heeft hij cornet gespeeld in de christelijke brassband 'Excelsior' te Zalk en de Christelijke Muziekvereniging te Hattem. In die tijd heeft hij ook zijn A, B en C diploma's trompet en cornet behaald. Vanaf het begin van de studententijd in Leiden groeide ook de interesse om orgel te gaan spelen. Orgellessen volgde hij bij Jaap Neuteboom in Hattem in de periode 2008-2014. Daarnaast is hij voorafgaand aan het predikantschap als organist onder andere verbonden geweest aan de hervormde gemeente Wezep, de protestantse gemeente Driebergen-Rijsenburg en het AMC ziekenhuis te Amsterdam.

Tineke Agterhuis – Dannenberg werd geboren in 1985. Ze groeide op in Breukelen, alwaar ze ook vioolles heeft gevolgd. Van haar 7e tot haar 18e levensjaar volgde zij vioollessen bij Frans Hengeveld, voormalig violist bij het Concertgebouworkest. In deze tijd was ze ook violiste in het christelijk symfonieorkest Sjosjanim te Amersfoort. Haar studententijd bracht ze door in Groningen en den Haag. In laatstgenoemde plaats was ze ook lid van het studentensymfonieorkest Valerius. Tineke studeerde internationale betrekkingen en bestuurskunde. Inmiddels is ze werkzaam als IT consultant bij het bedrijf Polteq.

Agenda

Volgende week zaterdag 29 juli a.s.is er weer een matinee-orgelconcert om 11:00 uur, dan is daar ds. G.J. Baan uit Mijnsheerenland als organist.

Op zaterdag kan ook in de kerk een bezoek gebracht worden van 10:00 uur tot 15:00 uur. In de middag zijn er verschillende orgelbespelingen.

HERVORMDE GEMEENTE OUDDORP, Dorpskerk, Weststraat 2, 3253 AR Ouddorp