14 juni 2023, Goeree-Overflakkee - Tijdens de Muziekcarrousel maken basisschoolleerlingen van het eiland kennis met muziek en muziekinstrumenten. Op 19, 20 en 22 juni aanstaande zijn de feestelijke eindpresentaties in Ouddorp, Oude-Tonge en Melissant. Deze zijn gratis toegankelijk. De Muziekcarrousel is een initiatief van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee. Lees meer en voel je welkom >>

Vervolg

Docenten gaan naar de basisscholen op het eiland om kinderen in groep 4 een heel jaar muzieklessen te geven. De kinderen luisteren naar muziek, spelen en zingen liedjes, en maken kennis met verschillende muziekinstrumenten. Veelal gebeurt dit in samenwerking met leden van een muziekvereniging in de buurt.

De eindpresentatie heeft dit jaar als thema: Goeree-Overflakkee. Het verhaal, geschreven door harpdocente Ghislaine Voorrecht, gaat over twee kinderen die een reis maken op Goeree-Overflakkee en verschillende muzikale avonturen beleven. Verteller en acteur Tom van Oudheusden vertelt het verhaal. De muziekdocenten vormen samen een ensemble, dat de leerlingen begeleidt. De kinderen laten de liedjes horen die ze tijdens de Muziekcarrousel-lessen hebben geleerd.

Drie locaties

De feestelijke eindpresentatie is te zien op drie locaties, verspreid over het eiland.

Maandag 19 juni: Dorpstienden, Ouddorp, 10.30-11.30 en 13.00-14.00 uur

Dinsdag 20 juni: Grutterswei, Oude-Tonge, 10.30-11.30 en 13.00-14.00 uur

Donderdag 22 juni: Melishof, Melissant, 10.30-11.30 uur

* Na afloop kunnen leerlingen en ouders informatie krijgen over het bespelen van muziekinstrumenten en over de muzieklessen van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee.