[video] Middelharnis - "Een leerzaam uitje tijdens de meivakantie? Je kunt de expositie ‘Water Landt’ bezichtigen in het gemeentehuis van Goeree-Overflakkee." Waterpoort Werkt laat met deze kleine tentoonstelling zien wat er 70 jaar geleden gebeurde tijdens de Watersnoodramp in West-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. Dinsdagmiddag 2 mei opende wethouder Berend-Jan Bruggeman de expositie Water Landt en deze is nog t/m 15 juni 2023 te zien in het gemeentehuis. Lees meer en bekijk de video hieronder >>

Water Landt gaat over de strijd met het water, over het beschermen van alles wat voor ons van waarde is en over het meebewegen als het klimaat daarom vraagt. De expositie is t/m 15 juni 2023 te zien in het gemeentehuis Goeree-Overflakkee, Koningin Julianaweg 45 in Middelharnis. De openingstijden zijn van 08:00 tot 17:00 en op maandag en vrijdag van 08:00 tot 12:00 uur. Uitgezonderd iedere donderdagavond openstelling.

Expositie Water Landt

De expositie grijpt terug naar het verleden toen 70 jaar geleden de Watersnoodramp een verwoesting achterliet in West-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. Hulp kwam op gang en bracht ons geschenkwoningen om de ontheemde inwoners te huisvesten. De ramp plaatste ons toen voor een immense opgave. Waar moet je beginnen? De expositie stelt nu dezelfde vraag: Wat kunnen we zelf doen, nu het klimaat verandert?

Bekijk hieronder het filmpje over Waterpoort De expositie ‘Water Landt ’

Het Waterpoortgebied is een netwerkorganisatie van overheden, inwoners en bedrijfsleven rondom het Volkerak-Zoommeer, in de gemeenten Bergen op Zoom, Goeree-Overflakkee, Halderberge, Moerdijk, Steenbergen en Tholen. Er werken 34 partijen samen om het gebied verder te ontwikkelen. Hierbij ligt de focus op water, natuur en erfgoed.

We kijken terug én maken het actueel