Goeree-Overflakkee - Tijdens het Hemelvaart weekend van 10 t/m 13 mei 2018 staat Goeree-Overflakkee weer in het teken van Kunst en Kunst Kijken, dus: KunstKijk! Gedurende 4 dagen zullen op 34 veelal bijzondere locaties kunstwerken vertoont worden. De locaties zijn geopend op deze dagen van 11:00 tot 17:00 uur (tenzij anders vermeld). De opening vindt plaats op woensdag 9 mei om 19:30 uur op een nieuwe hoofdlocatie: 't Centrum in Ooltgensplaat (niet het Fort!). Het thema voor dit jaar is WATER. Lees hieronder meer de live muziek op alle locaties!

  • KunstKijk

KunstKijk staat open voor professioneel beeldend kunstenaars, die actief zijn ongeacht hun plaats van vestiging. De exposities worden groepsgewijs gehouden op een aantal locaties op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Per locatie is het aantal exposanten verschillend, afhankelijk van de mogelijkheden van de locatie.

  • Het Schaap

Het symbool van KunstKijk is een schaap. Waar komt dit toch vandaan? Organisatie: "In de startperiode van KunstKijk moest gezocht worden naar een beeld (foto) dat het karakter van het eiland Goeree-Overflakkee uitdraagt. Een beeld, dat gebruikt kon worden voor het affiche en verdere promotie doeleinden voor KunstKijk. Michel Snoep, kunstenaar, en destijds lid van de werkgroep, vond dat Goeree-Overflakkee eigenlijk alleen maar bestaat uit dijken met schapen en kwam met een foto waarop een schaap is te zien, grazend op een dijk. Het schaap vertegenwoordigt nu nog steeds het symbool van KunstKijk. Michel Snoep is helaas (veel te vroeg) overleden maar met het schaap is hij nog steeds een beetje bij ons."

  • Muziek

Chloë de Waal

Chloë is nu 13 jaar en heeft een passie voor klassiek zang. Ze zit in Rotterdam op de havo/vwo voor muziek en dans. Chloe zingt muziek in allerlei stijlen en in allerlei talen. Klassieke componisten oa van : G.F. Händel, F. Schubert, S. Barber en B. Britten. Daarnaast zingt ze ook Franse en Engelse traditionals en liederen uit musicals en films. Chloë heeft gedichten op muziek gezet van de Reizende Dichters op Goeree Overflakkee.

Donderdag 10 mei van 13.00 uur – 14.30 uur en om 16.00 uur, in Galerie Mandala-ei, aan de Oudelandsedijk 12, 3255 LN Oude Tonge. Locatie 10.

Duo Contrast

Duo Contrast bestaat uit Heleen DeWitte, altviool en Yolanda Davids, harp.

Yolanda is al vele jaren de vaste harpiste van het RBO Sinfonia. Yolanda treedt ook op als solist, of in een klein ensemble.

Heleen heeft veel gespeeld in allerlei orkesten o.a. Orkest van het Oosten, Concerto Rotterdam, Ricciotti, Theaterorkest en Holland Orkest Combinatie. Heleen is bevoegd Suzuki viooldocent, ze geeft viool en altvioolles op de muziekscholen van Goeree Overflakkee. Heleen en Jolanda spelen van barok tot impressionisme en werk van Bach, Corelli, Fauré. Ook de Ierse muziek behoort tot het repertoire

Zaterdag 12 mei om 14.00 uur, in de Remonstrantse kerk aan de Voorstraat 35, 3245 BG Sommelsdijk. Locatie 18.

Eric Vloeimans & Olivers Cinema

Eric Vloeimans is een improviserend trompettist en componist die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt. Zijn werk wordt gekenmerkt door melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd. Olivers Cinema; De muziek van Oliver’s Cinema is een amalgaam van melodie en harmonie, van lyrisch en mystiek fluisteren tot zelfbewust uit muzikale hoeken komen, van schitterende improvisaties. Jazz, tango, folklore, Balkan, musette…

Locatie is Hofstede Lust en Last Kokseweg 6, 3245 LA Sommelsdijk op vrijdag 11 mei (inloop: 19.30 uur aanvang 20.00 uur), €20,00 pp. Locatie 21.

FOggy MOOn - GAAT NIET DOOR

De band Foggy Moon is uit elkaar. Op locatie 15 treedt nu op Jos van Oost met medewerking van Rik Hoogendoorn.

Jacqueline Edeling

Jacqueline is expert op het gebied van balg­instrumenten. Zij speelt bijna ieder balg­instrument in iedere denkbare stijl. Een definitieve keuze voor tango heeft voor een complete toewijding voor de bandoneón gezorgd. Jacqueline speelt en arrangeert muziek in Trio Tangata en Tango Royal en heeft haar eigen solo theatershow "Balg Er Op Los".

Vrijdag 11 mei om 13.30 uur in 'De Overkant' aan de Dijkstelweg 33, 3253 TA Ouddorp. Locatie 32.

En om 15.00 uur in Ouddorp Duin aan de Westerweg 18, 3253 LX Ouddorp. Locatie 34. (Jacqueline-dedeling.nl)

Jos van Oost

Jos heeft de afgelopen jaren 150.000 km door 47 Staten van de USA gereden met een 25 jaar oude camper met de toepasselijke naam The GetAway Van. Gedurende de reizen schreef hij meer dan 20 nummers. Hij trad tijdens deze reizen veel op,

Zondag 13 mei om 14.00 uur bij Galerie Yvette Janssen aan de Molendijk 30 b, 3243 AM Stad aan 't Haringvliet. Locatie 5.

Jos van Oost samen met Rik Hoogendoorn

Vrijdag 11 mei om 14.00 uur in Atlantica, aan de Zeedijk 54, 3243 LG Stad aan 't Haringvliet. Locatie 7.

Jut en Juul

Jut en Juul: Arno Visser (gitaar) en Julia Kerpel (zang). Hij met zijn gitaar, zij met haar stem… En ongetwijfeld zingt u met hen mee, want hun repertoire is herkenbaar.

Zondag 13 mei om 13.00 uur, bij Atelier Havenhoofd 1, aan het Havenhoofd 1, 3241 LD Middelharnis. Locatie 14. Zie ook Facebook.

Muziekmannen

Muziekmannen! Bestaande uit Eddy de Jong en Peter Slager hebben hun sporen in de muziekwereld al aardig verdiend. Na vele omzwervingen in de muziekwereld zijn beide muzikanten met z’n tweeën aan de slag gegaan om een afwisselend repertoire neer te zetten bestaande uit instrumentale en vocale composities. Peter en Eddie worden geïnspireerd door Avantgardistische invloeden te combineren met hedendaagse muziek in de ruimste zin des woords

Woensdag 9 mei om 19.30 uur, bij Fort Prins Frederik, aan de Havendijk 16, 3257 LH Ooltgensplaat.

Nieuwe Wijn

Nieuwe Wijn speelt muziek uit de jaren '60 en '70 (Beatles, Sting, Neil Young. Muziek dus met een flink gistingspercentage. Broer Johan Teuwen komt de HANDPAN bespelen: Een soort steeldrum, maar dan met een intens, warm en mystiek geluid.

Elke dag van 16.00 - 17.00 uur in Atelier Yvo Teuwe aan de Voorstraat 23, 3245 BG Sommelsdijk. Locatie 19.

Oeltchen de Pieper

Gewapend met Vlaamse doedelzak en schalmei voert Oeltchen u terug naar 15e-eeuwse sferen. Maar ook een knipoog naar deze tijd. Met vrolijke deuntjes op historische instrumenten trekt hij rond om het muzikale "woord" te verspreiden.

Donderdag 10 mei vanaf 11.00 uur door Ooltgensplaat.

Sax’a’Hollic

Sax'a'holic is het saxofoonensemble van fanfareorkest Vooruit uit Oude-Tonge. De leden van dit ensemble zijn enthousiaste saxofonisten die het leuk vinden om meerstemmig met elkaar samen te spelen. Sax'a'holic bestaat uit 5 dames. Het samenspel kreeg een vervolg. Dit smaakte naar meer en sindsdien speelt Sax'a'holic regelmatig samen. Sax'a'holic speelt muziek in diverse genres.

Zaterdag 12 mei, om 15.00 uur bij VP Motorsport aan de West Achterweg 53, 3245 BJ Sommelsdijk. Locatie 16, zie ook Facebook.

Silky Sound

Het duo Silky Sound bestaat uit Els van de Wetering (zang en percussie) en André Visbeen (gitaar en mondharmonica). Beide hebben ruime ervaring als uitvoerend muzikant. Zij spelen covers, op een semi-akoestisch wijze. Zij zien het als een uitdaging om een bekend nummer neer te zetten op een manier waarop de sfeer behouden blijft, maar die wel wordt bepaald door hun eigen sound. “Less is more” is wellicht een goede compacte omschrijving wat past bij de sound van dit duo.

Donderdag 10 mei 14.00 uur, in 'Schuur Van Son', aan de Stationsweg 14, 3247 BW Dirksland. Locatie 23.

Toedus on Tour

Toedus on Tour is een unieke mobiele muzikale act van Ernst (zang/gitaar) en Joke van der Sloot (Bass). Zij voeren een act ‘’vanuit’’ hun speciale ratlook cabrio op elke denkbare locatie waar de auto kan komen. Joke en Ernst hebben een ludiek verhaal over hun avonturen en spelen herkenbare muziek uit de jaren 60,70, 80. Het optreden is interactief met het publiek, zorgt voor een lach en een traan en draagt bij aan een onvergetelijke ervaring.

Donderdag 10 mei vanaf 11.00 uur rondrijden van Ouddorp naar Ooltgensplaat.

Yesterday’s Papers

Harrie Leeuwestein en Gerard Cleton zijn "YESTERDAY’S PAPERS". Hun bekendheid hebben ze gekregen door optredens in de regio en door hun CD. De levendigheid van de muziek uit de ‘sixties’, is bij hen terug te horen in hun uitvoeringen van klassiekers van Beatles, Kinks, Stones, Elvis,Cliff en zelfs Queen! Hun haarzuivere vocalen combineren ze met hun vaardigheid op gitaar, dobro en bas.

Zaterdag 12 mei, om 14.00 uur in Atelier Ellen van der Bok, Achterstraat 9, 3252 AB Goedereede. Locatie 27.

  • KunstKijk editie 2018 is vol

Organisatie: "Nieuwe kunstenaars kunnen we op dit moment helaas geen plekje meer aanbieden om te exposeren. Nieuwe aanmeldingen worden op een wachtlijst geplaatst en deze zal worden gebruikt om bij eventuele uitval de vrij gekomen plek(ken) op te kunnen vullen."