Regio - In het bezoekerscentrum ‘Tenellaplas’ in Rockanje omgeven door alles wat de natuur biedt, geeft de Flakkeese kunstenares Marian Kortekaas tijdens haar expositie op zaterdag 31 maart, in het bezoekerscentrum ‘Tenellaplas’ een demonstratie aquarelleren vanaf 13:00 tot 15.30 uur. Je kunt niet alleen genieten van het aquarelleren van lentebloeiers van haar hand, maar ook van haar expositie van schilderijen en keramiek die tot eind april daar te bezichtigen zijn. lees hieronder verder.

Aquarelleren met Marian Kortekaas

Altijd al eens de gedachte gehad om zelf te gaan aquarelleren? Marian zal haar liefde voor aquarelleren overbrengen en je prikkelen om gepassioneerd te worden door dit prachtige medium. Haar voorliefde gaat uit naar de klassieke aquareltechniek, waarbij kleuren op een ‘natuurlijke' manier in elkaar overvloeien en toevalligheden hierin gebruikt kunnen worden. Met heldere kleurenkeuze wil ze hiermee de juiste sfeer scheppen.

Dagworkshop

Dit alles is een aanloop naar de dagworkshop aquarelleren welke op zaterdag 14 april op deze locatie onder haar begeleiding gegeven zal worden. Met als thema; “ Helleborus “.Hiervoor kunt u zich eventueel tijdens de demonstratie inschrijven.

Inschrijfformulieren zijn te downloaden vanaf deze website of verkrijgbaar in het bezoekerscentrum

Op een ongedwongen wijze maak je kennis met aquarelleren, voor zowel beginners als gevorderden. Dit is mogelijk omdat Marian het onderwerp stap voor stap uitlegt en aan de deelnemers de technieken voor zal doen.

Stap voor stap

Onder genot van koffie of thee met iets lekkers, legt zij je de eerste grondbeginselen van het aquarelleren en het opzetten van de tekening uit. Hierbij wordt in het bijzonder aandacht besteedt aan de bloemvorm en het plaatsen van de Helleborus op papier wat vooraf gaat aan het aquarelleren. Daarna wordt het mooie nat in nat werk verricht, zo dat mooie heldere lentekleuren uit zullen vloeien. Veel aandacht wordt besteedt aan de lichtval op de bloemen. Daarna wordt het groen nat in nat en nat op droog uit gewerkt.Op deze dag zal daarbij veel techniek aan bod komen, zoals werken met maskeer vloeistofWaardoor het een leerzame aquarelworkshop zal worden.Ook is aan de innerlijke mens gedacht met een heerlijke uitgebreide lunch. Dus een heerlijk dagje uit met als resultaat, dat je aan het eind van deze dag met een zelf gemaakte aquarel naar huis gaat.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn de schilderijen en het keramiek in het echt te aanschouwen, of de demonstratie en dagworkshop te kunnen volgen? Dan kunt altijd nog haar eigen website bezoeken voor eventueel een van de andere datums en locatie.

Bent u nieuwsgierig gemaakt of zoekt u allang iets unieks tegen de muur, dan is een bezoek aan het Bezoekerscentrum Tenellaplas beslist de moeite waard op zaterdag 31 maart.