Sommelsdijk- Zaterdag 16 december 2017 organiseert het Streekmuseum Goeree-Overflakkee de jaarlijkse Winterdag. Van 11:00 uur tot 17:00 wordt de Kerkstraat in Sommelsdijk omgetoverd in een winterse sfeer anno 1900. Het Streekmuseum opent, evenals vorig jaar, weer de deuren. Binnen is er de mogelijkheid uzelf, uw kinderen of het hele gezin gratis te laten fotograferen. Lees hieronder verder.

Leden van Ensemble Eeuwkant zijn aanwezig in traditionele Flakkeese klederdracht uit die tijd aanwezig; Pau Heerschap zal in klederdracht enkele voordrachten houden in het dialect; en nog veel meer. Tevens worden diverse muzikale klanken ten gehore gebracht in het Streekmuseum en in het Kerkstraatje. Blazers, zangers en instrumenten zijn die dag aanwezig en zullen op diverse tijden hun klanken laten horen.

Om de kinderen “zoet” te houden, wordt bij de entree van het museum snoep verkocht. Aan het versterken en verwarmen van de inwendige mens is ook gedacht. Er is warme chocolademelk en glühwein in overvloed en er wordt verse erwtensoep verkocht. Ook rijdt er een paardentram van 11:00 uur – 14:00 uur tussen de “Hooge Kamer” in de Sperwer van Sommelsdijk en het Streekmuseum in de Kerkstraat van Sommelsdijk.

Entree voor leden is gratis. Niet leden mogen voor slechts 2,50 naar binnen.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit: Ook kunt u gebruikmaken van een treintje dat rijdt naar het Streekmuseum Goeree-Overflakkee en weer terug naar de kerstmarkt.

13:30 uur Zang door kinderen van de J.C. van Gentschool uit Sommelsdijk

14:00 uur Optreden van Mandolineorkekst Estampida

15:00 uur Optreden van het Oecumenisch kerkkoor

16:00 uur Muziek van Sempre Crescendo

Tussendoor vertellingen door Pau Heerschap en orgelspel door diversen organisten.

"Oude tijden herleven in het erfgoedmuseum van Goeree-Overflakkee!"