16 november 2017, Regio - Het Hollands Jongerenkoor, inmiddels een bekend interkerkelijk koor in Nederland. Het koor studeert in bijna iedere provincie! Dirigent is Peter Wildeman, organist Joost van Belzen, trompettist Wilhelm Groenendijk en pianist Mark Brandwijk Het HJK9 zingt in D.V. 2018 voor goede doelen zoals Stepanos, Help het Doel, Stichting Draagt Elkanders Lasten, MAF, In de rechte straat, etc.

Het landelijke koor zingt in diverse regio’s: (Alblasserdam, Barneveld, Boskoop/Waddinxveen, Capelle a/d IJssel, Doetinchem, Elspeet/Nunspeet, Nieuwerkerk, Genemuiden, Goes, Gorinchem, Kesteren, Lisse, Middelharnis, Terneuzen, Terwolde de Vecht en Tholen). Het koor zingt traditiegetrouw in de Doelen in Rotterdam en zingt christelijke en klassieke muziek: psalm(bewerkingen) en geestelijke liederen van christelijke, klassieke en oude componisten.

Ook voor het komende seizoen hebben we een mooi repertoire met psalmen en geestelijke liederen samengesteld, wat origineel en uitdagend is en niet door andere koren wordt gezongen. We brengen muziek met een Boodschap! Als je tussen de 15 en de 49 jaar bent ben je hartelijk welkom. Komende tijd geeft het koor het traditionele Eindejaarsconcert in de Doelen te Rotterdam (27 december).

Wanneer je een nieuw koorlid aanbrengt (geen HJK8-lid) en je vult bij het aanmeldingsformulier de naam van het nieuwe lid in, dan ontvang je één vrijkaart voor een concert naar keuze (m.u.v. het Doelenconcert). Je ontvangt alleen een vrijkaart als het nieuwe lid zich daadwerkelijk heeft aangemeld.

Naast het koor is ook het Hollands Jongeren Orkest. Speel je een instrument dat past in een symfonische orkestbezetting? Dan kan je je aanmelden voor het HJO. Om je aan te melden kan je vóór 1 januari 2018 een geluidsbestand (bijv. met mobiele telefoon opgenomen) of filmpje, mp-3 etc. mailen naar dit adres. Vervolgens wordt er een selectie gemaakt door het bestuur en krijgt iedereen een reactie op zijn / haar aanmelding. Let op: er is aan sommige instrumenten een limiet (dwarsfluiten zijn er maximaal 3 bijvoorbeeld). De volgende instrumenten zijn welkom: (alt)viool, cello, contrabas, harp, piccolo/fluit, hobo, fagot, klarinet, hoorn, slagwerk, trompet, trombone en tuba.

Aanmelden voor en meer info over het koor kan vanaf 1 augustus 2017 via dit mailadres.
Aanmelden voor het HJO kan vanaf 1 augustus – 1 januari. Na 1 januari wordt er een keuze gemaakt en krijg je te horen of je bent toegelaten of niet.