Dirksland - Op zaterdag 25 november 2017 zal het Oratoriumkoor Arte Vocale een uitvoering geven in de Hervormde Kerk van Dirksland, aan Ring 2. Aanvang van dit concert is 20:15 uur en op het programma staat het ‘'Dona nobis pacem' van Vasks, de 'Mis in D majeur' van Dvo?ák en The Deer’s Cry van Arvo Pärt. De kerk is open vanaf 19:45 uur; bestel uw kaarten hieronder.

Vasks geboren in 1946 in Letland zette ‘Dona nobis pacem’ (geef ons vrede) op muziek in 1996. De tekst bestaat alleen uit deze drie woorden, deze drie woorden waren genoeg om weer te geven wat Vasks wilde zeggen. Zijn Dona nobis pacem is in traditionele klanken geschreven.

Dvo?ák werd in 1841 in een dorpje vlakbij Praag geboren. Dvo?ák componeerde deze mis in 3 maanden in 1887 naar aanleiding van een verzoek van zijn vriend en latere oprichter van de Tsjechische Academie der Wetenschappen, Josef Hlavka. Hlavka had een nieuwe kapel laten bouwen bij zijn zomerresidentie en wilde die graag inwijden met een nieuwe mis. Een verzoek waar Dvo?ák graag aan voldeed.

Ook een werk van Arvo Pärt (1935) zal worden uitgevoerd, namelijk the Deer’s Cry. In dit stuk heeft Pärt een gedeelte van een gebed voor bescherming (de Lorica) op muziek gezet. Het wordt a cappella gezongen.

Er zal door diverse solisten medewerking verleend worden in kleinkoor, organist is Paul Kieviet die ook een orgelbespeling zal laten horen. Het geheel staat onder leiding van dirigent Hans Houtman.

Kaarten á € 12,50 zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk op de avond van de uitvoering en in de voorverkoop € 10,00 telefonisch 0187-485424 of online op oratoriumkoor-arte-vocale.nl.