Middelharnis - Traditiegetrouw staat oktober in het teken van de Maand van de Geschiedenis. Dit jaar is het thema “Geluk”. Op Goeree-Overflakkee wordt er toegespitst op gebeurtenissen in de jaren 50,60 en 70 met als ondertitel “Toen was geluk heel gewoon”. Op woensdagavond 25 oktober 2017, om 20:00 uur, is auteur Annegreet van Bergen te gast in Het Rondeel (Dwarsweg) te Middelharnis. Haar boek 'Gouden jaren – een kroniek over het leven in de jaren 60 en 70', staat deze avond centraal. Lees hieronder meer.

Avond van de Geschiedenis

"Gouden jaren vertelt het verhaal van de ongekende naoorlogse groei die ons leven op alle fronten heeft veranderd. De wekelijkse teil werd een dagelijkse douche, het papieren loonzakje een digitale bankrekening en de boterham met tevredenheid een broodje gezond. Vertrouwde beroepen verdwenen, nieuwe deden hun intrede. Wie had er in de jaren vijftig al gehoord van mondhygiëniste of activiteitenbegeleider? Gouden jaren staat vol met herkenbare anekdotes, scherpe observaties en schitterende foto’s. Het laat zien hoe compleet anders ons leven er een halve eeuw geleden uitzag en dat we rijker zijn geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden."

Boekhandel van der Boom is deze avond aanwezig met een boekentafel, zodat je een boek kunt aanschaffen en laten signeren. De feestdagen komen eraan, dus…wie weet een leuk cadeautje.

Maand van de Geschiedenis

Naast deze Avond van de Geschiedenis zijn er nog meer activiteiten georganiseerd tijdens de Maand van de Geschiedenis. Kijk voor een overzicht op leerenbeleef.nl De organisatie is in handen van: Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, Streekmuseum, Streekarchief en Historische Vereniging De Motte.

Toegang €7,50.