Middelharnis - In de gang van het Diekhuus en in de foyer wordt nu de expositie vertoond van Jacques van Broekhoven. De expositie bevat schilderijen in aquarel en olieverf en geven voornamelijk het beeld weer van water, lucht, havens etc. De schilderijen zijn te zien tijdens de openingstijden van het Diekhuus tot 21 augustus 2017. U bent van harte welkom.

Jacques van Broekhoven

"Op de lagere school kon Jacques al goed tekenen, dit deed hij ook het liefst. Hij tekenende schilderijen na met potlood. Zijn grote inspiratie was schoolhoofd Brooshoofd, die maakte zulke mooie bordschilderijen. Op de technische school leert hij ook de kunst van het technisch tekenen. Een goede voorbereiding voor zijn vervolgopleiding bouwkunde. Met 26 jaar studeert hij af en komt hij in contact met schilder A.K. Vogelaar. Van hem leert Jacques de fijne kneepjes van het schildersvak, o.a. over het toepassen van kleuren. Hij tekent in die tijd vooral op klein formaat en pentekeningen. Later worden dit olieverf schilderijen en aquarels.

In 1989 heeft Jacques de publiekswedstrijd Creatiek ’89 gewonnen, een samenwerking van de Femina en de avondbladen. Het werk dat hij hiervoor heeft ingeleverd betrof het transport van de 2e Van Brienenoordbrug."