Regio - Op 28 januari 2017 komt het landelijk bekende Urker Mannenkoor ‘Hallelujah’ naar Rotterdam om daar zijn traditionele Nieuwjaarsconcert ten gehore te brengen. De organisatie heeft voor dit concert de monumentale Laurenskerk als locatie in onze regio gekozen. Het concert begint om 15:00 uur. De toegangsprijs is (aan de kerk) €15,00, een gezinskaart €25,00. Lees hieronder meer.

De 80 zangers - in de Urker visserdracht - zullen een gevarieerd programma brengen: van negrospiritual tot bekende geestelijke en klassieke liederen. Het majestueuze orgel wordt in dit concert door twee organisten bemand: Marco den Toom en Henk Strootman. Achter de piano neemt Johan Bredewout plaats. De 80 Urker koorzangers worden, behalve op het orgel, ook op de piano begeleid door Johan Bredewout. Willemijn de Munnik, sopraan, zal zowel solistisch als met het koor zingen. Tevens is er gelegenheid tot samenzang.

Het belooft een concert te worden met een extra feestelijk karakter. Dirigent Bert Moll viert dit jaar zijn 40-jarig jubileum als dirigent en Henk Strootman viert in 2017 niet alleen zijn 60ste verjaardag, maar ook dat hij 25 jaar geleden zijn loopbaan als organist begon.

Praktische informatie

Reserveren en bestellen via www.koorconcerten.nl. Parkeergelegenheid bij de Markthal (naast de Laurenskerk). Openbaar vervoer: halte Blaak.