Middelharnis - De Motte organiseert een cursus over Napoleon. Deze cursus bestaan uit 3 lessen, de eerste is op woensdag 18 januari en de laatste op 1 februari 2017. De lessen zijn van 19:30 - 21:00 uur, in ‘Achter de Sjoel’, aan het Gedempt Kanaal 21 te Middelharnis (achter Zandpad). Kosten voor deze cursus zijn €37,50 (voor leden en voor niet leden €45,00). Lees hieronder verder en geef je op!

"Kanongebulder, briesende paarden en marcherende soldaten. De spanning giert de duizenden soldaten door het lijf. Een iconische slag staat op het punt van aanbreken. De uitkomst staat echter al vast. We schrijven 18 juni 2015. In een glooiend Belgisch landschap spelen 5.000 vrijwilligers de Slag bij Waterloo na voor 120.000 toeschouwers, onder wie koning Willem-Alexander. Zijn voorvader de latere Willem II speelde destijds een rol als legeraanvoerder. De Slag bij Waterloo, misschien wel de beroemdste veldslag uit de geschiedenis, is het laatste wapenfeit van de Franse keizer Napoleon. Hier werd de kleine korporaal definitief verslagen door een geallieerde coalitie."

"Napoleon bewonderd en verguisd. Wrede dictator of de man die van Frankrijk een modern land maakte? Bijna tweehonderd jaar na zijn dood houdt hij de gemoederen nog altijd bezig. In 2014 werd zijn steek nog voor 1,9 miljoen euro geveild. Zijn mysterieuze dood op het verre Sint-Helena is voer voor complotdenkers en historici. Kortom de man is nog lang niet vergeten. In drie avonden wil Arjen Diepenhorst, leraar geschiedenis op de RGO en voorzitter van De Motte, de deelnemers meer vertellen over Napoleon en zijn tijd. Hierbij zal ik in het bijzonder aandacht worden besteed aan:

- De omstandigheden waaronder en waardoor Napoleon aan de macht heeft kunnen komen.
- Napoleons verovering van en invloed op Europa en in het bijzonder Goeree-Overflakkee.
- De nederlaag bij Waterloo."

Inlichtingen en aanmelden: Arjen Diepenhorst, tel. 0187-848214, arjendiepenhorst@gmail.com, www.demotte.nl