Stellendam - Op zaterdag 19 januari 2019 organiseert STC Stellendam een grote open dag van 10:00 uur tot 14:00 uur. De van oorsprong -en beter bekend als- visserijschool is naast de opleiding zeevisvaart (BBL/BOL) tevens gespecialiseerd in de opleiding zeevaart (BOL). Tijdens de open dag zijn alle faciliteiten binnen de school zoals brug- en machinekamersimulator te bezoeken. Lees hieronder verder.

Een kijkje bij de visserijopleiding

Tijdens de open dag zijn alle faciliteiten binnen de school zoals brug- en machinekamersimulator te bezoeken. In de lokalen is lesmateriaal in te zien, worden demonstraties vis fileren en visnetten maken en repareren getoond door (oud-)leerlingen. Ook wordt er vis gebakken. Docenten en leerlingen zijn aanwezig en vertellen graag over de opleidingen en de school.

Enthousiast maken voor visserij-opleiding

Naast de opleidingen die tentoongesteld worden, is ook het bedrijfsleven aanwezig. Onder andere de Nederlandse Vissersbond zal zich daar naast bedrijven als Wartsilia SAM, Van Gemert en Zoon, Visserij innovatiecentrum en Quotter presenteren in een stand. “We vinden het belangrijk dat jongeren kennismaken met de maritieme sector en daar enthousiast voor worden gemaakt. De aanwas voor visserij-opleidingen neemt de laatste jaren af, daar zien we graag weer een stijgende lijn in”, vertelt Johan Nooitgedagt, voorzitter van de Nederlandse Vissersbond.

Open dag

Alle geïnteresseerden voor de open dag van STC Stellendam zijn van harte welkom op zaterdag 19 januari 2019 tussen 10:00 en 14:00 uur op Deltahaven 4 te Stellendam.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Cornelis Melissant, docent visserijkunde via tel. (0187-)491968 of via de mail: c.melissant@stc-r.nl.

Bron Nederlandse Vissersbond