Stellendam - Op zaterdag 28 oktober 2017 houdt Natuurmonumenten een inloopmiddag voor bewoners van Goeree-Overflakkee. Boswachters en vrijwilligers geven uitleg over de nieuwe natuur welke wordt ingericht aan de Zuidoostkant van Scheelhoek. Bezoekers krijgen een unieke kans om een kijkje te nemen in het bestaande natuurgebied Scheelhoek, op steenworp afstand van de achtertuin. Dit natuurgebied is, als een van de weinige gebieden, normaal gesloten voor publiek. Lees hieronder verder.

Werkschuur Scheelhoek

De open middag vindt plaats vanaf de werkschuur van Natuurmonumenten aan het eind van de Meester Snijderweg bij de Deltahaven Stellendam. Belangstellenden zijn welkom tussen 14.00u.-17.00u. Tijdens de middag zijn boswachters aanwezig om uitleg te geven over het bestaande natuurgebied en over nieuwe plannen die volgend jaar gaan spelen. Naast een kijkje in het gebied, zijn er ook leuke gratis activiteiten voor kinderen, zoals marshmallows roosteren, deltaspeurtocht en verhalen van de boswachter op zee.

De Kier en Droomfonds Haringvliet

De nieuw in te richten natuur houdt direct verband met het gedeeltelijk open zetten van de Haringvlietsluizen per september 2018. Op en rond het Haringvliet werken verschillende organisaties samen om de natuur voor te bereiden op deze zogenoemde ‘kier’ van de sluizen. Ook zijn er volop plannen om deze Haringvlietnatuur beter beleefbaar te maken. De zes organisaties die zich in het project Droomfonds Haringvliet met deze natuur- en recreatieve ontwikkelingen bezig houden, maken dankbaar gebruik van een flinke financiële subsidie. Deze subsidie is afkomstig van de Nationale Postcode Loterij, welke een speciaal Droomfonds heeft ingericht voor dergelijke ontwikkelingen.