Melissant - "In de vroege morgen van 10 mei 1940 wordt Rotterdam opgeschrikt door het geluid van vliegtuigen boven de stad. Hevige explosies treffen het militair vliegveld Waalhaven en kort daarop landen honderden Duitse parachutisten die de strijd aangaan met de verdedigers van het militaire vliegveld...." Rotterdam komt naar Goeree-Overflakkee! Op vrijdag 13 oktober 2023 worden bezoekers tijdens de lezing ‘Strijd om de Maasbruggen’ mee teruggenomen naar de Meidagen van 1940 in Rotterdam. Welkom bij een (gratis) bijeenkomst, georganiseerd in de zaal van het verenigingsgebouw de Poort, aan de Voorstraat in Melissant. Reserveren is verplicht, lees meer >>

De strijd om de Maasbruggen

"In de vroege morgen van 10 mei 1940 wordt Rotterdam opgeschrikt door het geluid van vliegtuigen boven de stad. Hevige explosies treffen het militair vliegveld Waalhaven en kort daarop landen honderden Duitse parachutisten die de strijd aangaan met de verdedigers van het militaire vliegveld. Niet veel later landen er ook nog eens zo’n veertig parachutisten nabij het stadion van Feyenoord die meteen in Rotterdam-Zuid in gevecht raken met de dappere Nederlandse soldaten . Als op dat zelfde moment ook nog eens twaalf watervliegtuigen landen op de Maas en daaruit Duitse soldaten zich met rubberboten verplaatsen naar beide oevers van de rivier, is het wel duidelijk: Rotterdam is in oorlog,de Strijd om de Maasbruggen is begonnen!"

Filmavond

Na een onderbreking van ruim twee jaar waardoor wij vanwege Corona niet bij elkaar konden zijn, gaat dan eindelijk de zogenaamde filmavond van stichting WO2GO weer van start! De altijd druk bezochte bijeenkomst gaat ondanks de genoemde ‘pauze’ al weer de vijfde jaargang in. Deze eerste editie van het seizoen heeft het onderwerp ‘De Strijd om de Maasbruggen’. Eerder dit jaar was er een excursie gepland naar Rotterdam om daar het verhaal ter plaatse te horen, alleen kon dit geen doorgang vinden ivm te weinig deelnemers. Een oplossing om dit bijzondere verhaal toch te kunnen vertellen, zou dan zijn om Rotterdam naar Goeree-Overflakkee te halen! Dit is gelukt en op vrijdag 13 oktober worden de aanwezigen tijdens de lezing ‘Strijd om de Maasbruggen’ mee terug genomen naar de Meidagen van 1940 in Rotterdam. Hierbij volgen wij de vier en een halve dag strijd in Rotterdam voorafgaande aan het verwoestende bombardement van 14 mei.

Agenda

19:30 – 20:00 Zaal open
20:00 – 21:00 Strijd om de Maasbruggen deel 1
21:00 – 21:15 Pauze
21:15 – 22:00 Strijd om de Maasbruggen deel 2
22:00 – 22:10 Beelden verwoesting Rotterdam 1940
22:10 – 22:30 Napraten

Melissant

De bijeenkomst wordt weer georganiseerd in de zaal van het verenigingsgebouw de Poort, Voorstraat 14, in Melissant. Entree is GRATIS, maar reserveren is VERPLICHT en kan bij stichting WO2GO via info@wo2go.nl (het inschrijfformulier op de website) of telefonisch via Dennis Notenboom op 0651 859 641.