29 november 2022, Middelharnis - "Een gezellige markt die in het teken staat van energie besparen en vergroenen!" Zaterdag 3 december a.s. is de GO Energie Wintermarkt! Van 10:00 tot 14:00 uur is iedereen van harte welkom op het Diekhuusplein in Middelharnis. "Vrijwilligers van onder andere NLGO, Natuur en Landschapsbescherming Goeree- Overflakkee, delen gratis boompjes uit van Meer Bomen Nu. Meer Bomen Nu haalt de zaailingen weg van plekken waar ze niet groot kunnen worden.." Lees meer >>

Vervolg

Op de Energie Wintermarkt is informatie te vinden over het besparen van energie, verlagen van de energierekening en zijn er tegemoetkomingen voor mensen met een kleine portemonnee. Inwoners kunnen een gratis boompje voor in de tuin meenemen van Meer Bomen Nu én er zijn gratis energiebesparende producten af te halen. Iedereen kan met elkaar in gesprek onder het genot van een warm drankje en een oliebol.

Gratis bomen van Meer Bomen Nu

Vrijwilligers van onder andere NLGO, Natuur en Landschapsbescherming Goeree- Overflakkee, delen gratis boompjes uit van Meer Bomen Nu. Meer Bomen Nu haalt de zaailingen weg van plekken waar ze niet groot kunnen worden en zorgt ervoor dat ze op een betere plek terechtkomen. De boompjes zijn o.a. berkjes, wilgen en vuilbomen. De vuilboom is een bijzonder goede boom voor bijen en insecten, omdat deze vroeg in het jaar bloeit wanneer het andere voedsel van deze insecten nog niet beschikbaar is. Het planten van deze jonge boompjes zorgt voor een groener eiland, helpt om beter bestand te zijn tegen extremer weer én is goed voor plant en dier.

De GO Energie Wintermarkt staat in het teken van ‘voor elkaar’

Zeker nu steeds meer mensen in de problemen komen door de hoge energiekosten, vindt de gemeente Goeree-Overflakkee het belangrijk om inwoners te helpen waar ze kunnen. Dit doen ze vanuit het samenwerkingsverband Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee. Samen met woningcorporatie Oost West Wonen, Energieloket GO, Cherity Re-Use en stichting NLGO organiseren ze deze markt voor alle inwoners van Goeree-Overflakkee.
Met de markt wil de gemeente mensen samenbrengen en kennis en tips delen. Om de energierekening te verlagen, maar ook om mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben te helpen. Bij de verschillende kramen is er van alles te vinden, zoals tweedehands winterkleding van Cherity Re-Use, energiebesparende producten zoals LEDlampen, radiatorfolie en tochtstrips, maar ook energiebesparend advies en informatie of inwoners initiatieven zoals aardgasvrij wonen in Stad aan 't Haringvliet. Kortom: van alles te doen, te leren en te besparen!

Meer Bomen Nu

Sinds 2020 gaf Meer Bomen Nu al bijna een miljoen bomen en struiken gratis weg. Iedere boom maakt elk jaar honderden zaailingen. De meeste hiervan overleven het niet. Ze staan te dichtbij het pad of krijgen te weinig licht. Met vrijwilligers scheppen wij deze boompjes voorzichtig uit, om ze zo bij boeren en burgers een tweede kans te geven. De verplantmethode is goedkoop, logisch en bespaart veel kostbare tijd om klimaatverandering af te remmen en de biodiversiteit te herstellen. Bovendien groeien zaailingen overal, als je anders leert kijken naar de natuur!
Meer Bomen Nu is een campagne van Urgenda, bedacht door Stichting MEERGroen en op de kaart gezet met hulp van de boeren van de Caring Farmers (Nummer 1 in de duurzame Top 100).

Over Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee

Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee is een initiatief van de gemeente Goeree-Overflakkee. De gemeente denkt samen met de inwoners, ondernemers en andere partijen na over hoe we omgaan met het veranderende klimaat, waar we in de toekomst onze energie vandaan halen en hoe we onze huizen verwarmen. Meer informatie staat op www.klimaatkrachtiggo.nl.