Regio - Het baanseizoen is inmiddels in volle gang en ook de atleten van atletiekvereniging AV Flakkee hebben al een reeks sterke prestaties neergezet. "Maikel Peeman begon zijn seizoen met een tiende plaats op het Nederlands Kampioenschap en daarmee bevestigde hij zijn positie in de absolute top." Lees meer >>

Vervolg verslag

Zaterdag 25 juni was de atletiekbaan van AV ’34 in Apeldoorn het decor voor de nationale titelstrijd op de 5000m. Maikel Peeman was namens AV Flakkee vertegenwoordigd in het sterke startveld. Hij pakte het dit jaar serieus aan met een hoogtestage in Amerika. “Ik heb daar niet optimaal kunnen trainen, de achillespees gaf teveel reactie, maar op de fiets lukte het goed om de conditie op peil te houden.” Om 11.20u klonk het startschot en was het 16-koppige veld vertrokken. Er stond een stevige bries en na een snelle opening werd het toch meer een tactische race. Favoriet Richard Douma plaatste diverse versnellingen, Peeman zat in het tweede groepje met o.a. Frank Futselaar en Stan Niesten. Douma liep dominant naar de winst in 14.03min, Peeman volgde op slechts negen seconden als tiende in 14.12min. “Halverwege had ik het even lastig, toen zakte het tempo wat en kon ik bijblijven, dit smaakt naar meer!”

In Utrecht worden in de zomermaanden de Track Meetings gehouden, een serie van zes baanwedstrijden waar atleten uit het hele land op af komen op jacht naar een persoonlijk record. Eric Wolfert en Roland Schellevis reisden namens AV Flakkee af naar de mooie baan op sportpark Maarschalkerweerd waar vrijdag 20 mei de 1500m op het programma stond. “De korte afstanden liggen mij goed, toch vind ik zo’n eerste keer best spannend, Wolfert is overtuigd dat we voor 4.30min kunnen gaan dus ik vertrouw op zijn ervaring!” En zo gingen de Flakkeese mannen goed door de rondjes, Wolfert kwam in de laatste ronde goed op stoom en trok stevig door, Schellevis volgde in zijn spoor en met 4.30min en 4.31min voerden ze het plan perfect uit! “Voor ik het wist was het al voorbij!”, aldus Schellevis.

Nog mooier werd het zaterdag 4 juni bij de Flanders Cup in het Belgische Oordegem. Schellevis was vastberaden om de grens van 4.30min op de 1500m te doorbreken. “De sfeer is geweldig, atletiek leeft enorm hier!” Om 22.20u hoorde Schellevis het startschot voor zijn serie, het tempo lag hoog maar Schellevis liep soepel mee. Met 2.58min na 1000m had hij al 2sec marge op het schema 4.30min en de 37-jarige atleet had het beste voor het laatst bewaard. Bij het ingaan van de slotronde was het de Oekraïner Chernov die hard versnelde, Schellevis kon mee, gaf alles, en een schitterende slotronde bracht hem naar 4.23:66! (20,5 km/h) “Dit was een perfecte race, ik heb er van genoten!” Eric Wolfert liep de 3000m die met het naderende onweer nog net door kon gaan. In een benauwde atmosfeer wist hij naar 9.25:89 te lopen. “Voor vanavond was het goed maar ik voel dat er meer in zit!”

Dat Wolfert gelijk had bewees hij vrijdag 10 juni bij de Track Meeting in Utrecht. Samen met Roland Schellevis kwam hij in actie op de 3000m. De omstandigheden waren ideaal en Wolfert had een mooi groepje waarin hij in de slipstream volgde. Met 3.09min en 3.08min waren de eerste twee kilometer strak. Bij het ingaan van de laatste ronde zette Wolfert een geweldige sprint in, met een slotkilometer van 3.03min kwam hij tot 9.20min. (19,2 km/h) “Slechts 1sec boven mijn PR uit 2016, ik ben het nog niet verleerd na de marathons!” Roland Schellevis maakte zijn debuut op de 3000m en liep in gelijkmatige race naar 9.34min, opnieuw heel goed! “Vergeleken met de 1500m was dit zwaarder, maar ik ben heel tevreden met het resultaat.”

Laurey van den Berge heeft inmiddels ook drie baanwedstrijden gelopen, op de 1500m liep ze zowel in Zierikzee als in Bergen op Zoom naar 4.54min en op de 3000m in Barendrecht kwam ze tot 10.27min.

Foto

Maikel Peeman op weg naar de tiende plaats op het NK 5000m in Apeldoorn.