Regio - Op woensdag 6 juli 2022 wordt de langverwachte trailerhelling bij het Quackstrand aan het Haringvliet geopend. "Vanwege de plaatsing van windturbines (..) was het een lange tijd onzeker of de vergunning van de bouw van de helling wel uitgegeven zou worden." Aanstaande woensdag 6 juli is het zover en zullen de wethouder van gemeente Hellevoetsluis en voorzitter van de Sportvisserij Zuid West Nederland, Paul van Keulen aanwezig zijn. Bootvissers worden van harte uitgenodigd om langs te komen om de nieuwe trailerhelling direct in gebruik te nemen. Lees meer >>

Vervolg

Oproep bootvissers

Vis je graag vanaf de boot en beschik je over een trailer met boot, dan ben je welkom om op 6 juli om langs te komen om de nieuwe trailerhelling direct in gebruik te nemen! De officiële opening vindt plaats tussen 11:00 en 12:00, hierbij zullen ook foto's genomen worden.

Kwaliteitsimpuls Quackstrand

De afgelopen jaren is hard gewerkt aan een kwaliteitsimpuls van het strand aan het Haringvliet. De trailerhelling was het laatste onderdeel van het project Droomfonds Haringvliet. Een omvangrijke samenwerking van Recreatieschap Voorne-Putten, gemeente Hellevoetsluis, Natuurmonumenten, Rijkswaterstaat, Sportvisserij Zuidwest Nederland en Sportvisserij Nederland en financieel mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcodeloterij. Het werk is uitgevoerd onder leiding van Staatsbosbeheer.

Lang proces

Vanwege de plaatsing van windturbines aan de binnenzijde van de dam langs het Haringvliet was het een lange tijd onzeker of de vergunning van de bouw van de helling wel uitgegeven zou worden. Na veelvuldig overleg met Rijkswaterstaat en gemeente Hellevoetsluis werd besloten dat de bouw door mocht gaan. Het is een welkome faciliteit die de bereikbaarheid voor het vissen op het water vergroot.

Bron sportvisserijzwn.nl