Melissant - Het onderzoek van het Openbaar Ministerie is afgerond en zij gaat vrachtwagenchauffeur Willem M. uit Melissant vervolgen voor moord op motoragent Arno de Korte. De 46-jarige man uit Melissant die eerder al verdacht werd van doodslag en daarvoor langer vast moest zitten, is nu aangeklaagd voor moord. "Een groot onderzoeksteam onderzocht alle beschikbare camerabeelden, de in beslag genomen goederen en hoorde ooggetuigen." Lees hieronder meer.

De 47-jarige politieagent Arno de Korte kwam begin juli 2021 om het leven bij een aanrijding in het Waalhavengebied. Meer dan 100 Flakkeese motorrijders namen kort daarna op hun eigen wijze, waardig afscheid van ‘hun’ Arno. Velen van hen kenden hem persoonlijk, anderen hebben motorrijles van hem gehad op het eiland Goeree-Overflakkee.

Onderzoek

Het onderzoek is inmiddels afgerond. Een groot onderzoeksteam onderzocht alle beschikbare camerabeelden, in beslag genomen goederen en hoorde ooggetuigen. Daarnaast werd door forensisch verkeersspecialisten uitgebreid technisch onderzoek verricht. Het onderzoeksteam had, zoals al vrij snel werd gedeeld, sterke aanwijzingen dat de verdachte met opzet de motoragent had aangereden.

Terugblik

Zoals bekend, is de man uit Melissant betrokken geweest bij twee eerdere ongevallen, in 2015 en 2020. Bij het eerste incident, waarbij ook een politieagent betrokken was, is verdachte veroordeeld door de rechtbank Rotterdam voor een overtreding van de Wegenverkeerswet. Vorig jaar is verdachte betrokken geweest bij een ongeluk waarbij een vrouw overleed. Uit uitgebreid onderzoek is gebleken dat verdachte geen schuld heeft gehad aan de dood van de vrouw. De zaak is destijds geseponeerd.

Bron OM (Openbaar Ministerie)

Geëerd door Flakkeese motorrijders

De 47-jarige politieagent Arno de Korte kwam begin juli 2021 om het leven bij een aanrijding in het Waalhavengebied. Meer dan 100 Flakkeese motorrijders namen kort daarna op hun eigen wijze, waardig afscheid van ‘hun’ Arno. Velen van hen kenden hem persoonlijk, anderen hebben motorrijles van hem gehad op het eiland Goeree-Overflakkee.

Gedenkplaatje Arno

Op woensdag 25 augustus 2021 kwam een groep motorrijders bijeen op de carpool Schaapsweg te Ooltgensplaat, langs de N59. Eerder werd daar door meer dan 100 motorrijders een bijeenkomst georganiseerd om 'hun' plotseling overleden Arno een waardig afscheid te geven. Arno de Korte was politieagent en frequent motorrijder. Hij kwam begin juli om door bovenstaand tragisch ongeval tijdens zijn dienst. "Hij werd, tijdens een controle, aangereden door een vrachtwagen en de zaak ligt voor de rechter. Er hing een spandoek in Ooltgensplaat, maar deze is vervangen door een gedenkplaatje. De grote spandoek was voor velen, ook op ons eiland, té confronterend."

Op woensdag 25 augustus werd een nieuw gedenkteken geplaatst in de berm bij de carpool Schaapsweg langs de N59. Eerder hing daar een grote spandoek met de tekst "Onze lieve vriend is er niet meer. #rustzachtArno" en een afdruk van het hoofd van het slachtoffer. Deze spandoek bleek voor vele té confronterend en er is gekozen voor een veel kleiner, maar even waardig gedenkteken. Er is op dezelfde plek een gedenkplaatje aan gebracht met de tekst: "Kijk om je heen. Geniet van het leven. Geniet van het motorrijden.". Dit tijdelijke gedenkplaatje zal nog vervangen worden door een blijvende versie in beton. Er was afgelopen woensdag "een spontaan moment van samenzijn". Dit werd georganiseerd door motorrijders die eerder de herdenking bijwoonden en met name door "de twee kanjers Debby Schuilenga en Jeroen van Broekhoven".

Onderzoek afgerond, aanklacht ligt er

De 47-jarige motoragent van de Rotterdamse verkeerspolitie kwam 7 juli 2021 in botsing met een vrachtwagen. De bestuurder reed vervolgens door. Later op de dag werd de vrachtwagen teruggevonden en werd de 45-jarige verdachte aangehouden in Melissant. De aanrijding gebeurde expres, stelt justitie op basis van aanwijzingen. De zaak kwam groot in het nieuws. Zijn vriend Mike Damen (Oude-Tonge) gaf in de weken na het overlijden van Arno verschillende interviews op de landelijke televisie. Hij is zelf agent, maar "deed een boekje open" en vertelde openhartig over de gesloten cultuur die heerst onder de verschillende (motor)agenten in deze kwestie.