Ooltgensplaat - Op woensdag 25 augustus 2021 kwam een groep motorrijders bijeen op de carpool Schaapsweg te Ooltgensplaat, langs de N59. Eerder werd daar door meer dan 100 motorrijders een bijeenkomst georganiseerd om 'hun' plotseling overleden Arno een waardig afscheid te geven. Arno de Korte was politieagent en frequent motorrijder. Hij kwam begin juli om door een tragisch ongeval tijdens zijn dienst. Hij werd, tijdens een controle, aangereden door een vrachtwagen en de zaak ligt voor de rechter. Er hing een spandoek in Ooltgensplaat, deze is woensdag vervangen door een gedenkplaatje. De grote spandoek was voor vele té confronterend. Lees hieronder meer.

Vervolg

De 47-jarige politieagent Arno de Korte kwam begin juli 2021 om het leven bij een aanrijding in het Waalhavengebied. Meer dan 100 Flakkeese motorrijders namen kort daarna op hun eigen wijze, waardig afscheid van ‘hun’ Arno. Velen van hen kenden hem persoonlijk, anderen hebben motorrijles van hem gehad op het eiland Goeree-Overflakkee.

Nieuw gedenkteken

Op woensdag 25 augustus werd een nieuw gedenkteken geplaatst in de berm bij de carpool Schaapsweg langs de N59. Eerder hing daar een grote spandoek met de tekst "Onze lieve vriend is er niet meer. #rustzachtArno" en een afdruk van het hoofd van het slachtoffer. Deze spandoek bleek voor vele té confronterend en er is gekozen voor een veel kleiner, maar even waardig gedenkteken. Er is op dezelfde plek een gedenkplaatje aan gebracht met de tekst: "Kijk om je heen. Geniet van het leven. Geniet van het motorrijden.". Dit tijdelijke gedenkplaatje zal nog vervangen worden door een blijvende versie in beton. Er was afgelopen woensdag "een spontaan moment van samenzijn". Dit werd georganiseerd door motorrijders die eerder de herdenking bijwoonden en met name door "de twee kanjers Debby Schuilenga en Jeroen van Broekhoven".

Onderzoek ongeval loopt nog

De 47-jarige motoragent van de Rotterdamse verkeerspolitie kwam 7 juli jl. in botsing met een vrachtwagen. De bestuurder reed vervolgens door. Later op de dag werd de vrachtwagen teruggevonden en werd de 45-jarige verdachte aangehouden in Melissant. De aanrijding gebeurde mogelijk expres, stelde justitie eerder op basis van aanwijzingen. De zaak kwam groot in het nieuws en ligt nog steeds bij justitie. Het onderzoek is nog niet afgerond. Zijn vriend Mike Damen (Oude-Tonge) gaf in de weken na het overlijden van Arno verschillende interviews op televisie. Hij is zelf agent, maar "deed een boekje open" en vertelde openhartig over de gesloten cultuur die heerst onder de verschillende (motor)agenten in deze kwestie.