Regio - Een 47-jarige motorrijder van de politie Rotterdam is woensdagochtend 7 juli 2021 bij een ongeluk op de Waalhavenweg in Rotterdam om het leven gekomen. Direct na het ongeluk is het team verkeersongevallenanalyse (VOA) van Den Haag een onderzoek gestart naar de toedracht. Politie: "Getuigen vertelden dat de vrachtwagen waarmee de motor in aanrijding was gekomen, was doorgereden....een 45-jarige man uit Melissant is inmiddels aangehouden." Rijnmond.nl deelt: "Opvallend genoeg werd in 2015 ook een motoragent van de Rotterdamse politie aangereden door de chauffeur van het transportbedrijf uit Melissant. Hij is in 2018 veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur. Ook kreeg hij een voorwaardelijke rijontzegging. Het slachtoffer raakte bij het ongeluk zijn rechterarm kwijt. Volgens de betrokken agent was er opzet in het spel. Hij zou de man eerder hebben aangehouden omdat het voertuig te zwaar beladen was. Ook was de chauffeur vorig jaar betrokken bij een ongeluk op de Westvoorneweg in Rockanje. Op 13 juli stak een fietsster onverwacht over. De 79-jarige vrouw kwam om het leven...". Lees hieronder meer.

Vervolg

Rond 09.15 uur kwam de melding binnen van het dodelijk verkeersongeval. Hulpdiensten waren direct ter plaatse maar helaas mocht hulp niet meer baten.

Aanhouding

Getuigen vertelden dat de vrachtwagen waarmee de motor in aanrijding was gekomen, was doorgereden. Door informatie van getuigen en camerabeelden kreeg de politie zicht op het voertuig en werd de vrachtwagen opgespoord en de chauffeur aangehouden. Het gaat om een 45-jarige man uit Melissant. De man zit vast en wordt verhoord. Hij zal vrijdag worden voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Getuigen en beelden

Het onderzoeksteam komt graag in contact met getuigen die iets hebben gezien van het ongeluk en nog niet met de politie hebben gesproken. De politie ontvangt ook graag camerabeelden, van bedrijven uit de omgeving of van mensen met een dashcam. Als u informatie heeft dan kunt u dat delen door contact op te nemen met 0900-8844, of via onderstaand tipformulier. Ook de beelden kunt u uploaden via het formulier.

Geschokt en verdrietig

Karin Krukkert, plaatsvervangend politiechef Eenheid Rotterdam: “Ik ben geschokt en verdrietig vanwege het overlijden van onze collega van team Verkeer vanochtend tijdens de uitoefening van zijn dienst. Mijn gedachten gaan uit naar zijn dierbaren en collega’s.”

Korpschef Henk van Essen uit namens het hele korps zijn medeleven: "Diep getroffen door het overlijden van onze Rotterdamse collega, motorrijder verkeer, bij een tragisch ongeval tijdens zijn dienst."

Tekst Politie.