Goeree-Overflakkee - Op donderdagavond 13 januari 2022 vonden er twee grote verkeerscontroles plaats op ons eiland. Politie: "En dat was niet voor niets." Eén controle vond plaats op de Langeweg in Middelharnis en deze "verschoof" daarna richting Oude-Tonge. In Oude-Tonge werd gecontroleerd in de buurt van de Stationsweg. In totaal werden volgens de woordvoerder van politie vijf bekeuringen uitgeschreven, waarvan drie personen ook een WOK registratie kregen. Lees hieronder meer >>

Vervolg

De controles vonden plaats op de Langeweg in Middelharnis en bij de Stationsweg te Oude-Tonge. In totaal werden vijf bekeuringen uitgeschreven, waarvan drie in Middelharnis en twee in Oude-Tonge.

Middelharnis

In Middelharnis werden twee bestuurders eruit gepikt, waarvan de voertuigen teveel geluid (allebei op de Langeweg) produceerden. Tevens kregen deze bestuurders een WOK (Wachten Op Keuren) registratie op hun naam. Een WOK-melding wordt gedaan door de politie, als je voertuig niet aan de wettelijke eisen voldoet. Het is een melding die op je kenteken kan worden geplaatst door de politie en deze houd in dat het voertuig herkeurd moet worden. Het voertuig mag dan niet meer op de openbare weg rijden, totdat het opnieuw gekeurd is.

Ook werd een brom(snor)fietser aangehouden, omdat zijn voertuig was opgevoerd. De bestuurder reed in plaats van toegestane 25 km er uur, 56 km per uur op de Langeweg en werd (door middel van een stopteken) gestopt op de Kon Julianaweg. Aldus de woordvoerder van de politie.

Oude-Tonge

In Oude-Tonge werden tijdens deze controle twee bestuurders aangehouden. De ene bestuurder kreeg een bekeuring uitgeschreven, omdat zijn auto teveel geluid maakte. Deze persoon ontving tevens ook WOK registratie en er werd een bestuurder aangehouden en bekeurd voor het "rijden zonder rijbewijs".

Foto is archieffoto KMS