26 oktober 2021, Goeree-Overflakkee - In het afgelopen duivenseizoen is er, behalve de bestaande Ladies League competitie, ook een speciale editie toegevoegd. "Namelijk een Grand Prix met de oude duiven en een Grand Prix met de jonge duiven. Alle dames mochten hiervoor twee duiven opgeven. Deze ringnummers werden vastgelegd en wie met deze twee duiven in de uitslagen punten behaalden, die punten telden mee voor de Grand Prix. Diegene die het hoogste aantal punten behaalde, was de winnares..." Lees hieronder het hele verslag.

Vervolg

"(...) Intussen werd er ook een hoofdsponsor gepresenteerd, n.l. RCN Toppershoedje uit Ouddorp. De parkmanager van dit park, Roland Hoogwerf, werd heel enthousiast toen hij de mail las met de uitleg en hij bood meteen aan om voor de winnaressen een overnachting in een hotelchalet incl. ontbijt voor twee personen te schenken.

Wij waren hier als comité maar wát trots op, en het comité bood zelf ook aan dat de winnaressen een foto zouden krijgen met daarop hun 2 deelnemende duiven. Deze werd gemaakt door onze rekenaar Richard van den Bos en zal met de Ladies League duivenmiddag worden uitgereikt.

Allereerst begonnen we met de oude duiven die in diverse Franse plaatsen werden losgelaten. 21 Deelneemsters deden hier aan mee.

Op 1 mei werden de duiven gelost vanuit Péronne, gevolgd door Nanteuil, Menen, Salbris, Péronne, Pontoise en als laatste vlucht Pont st. Maxence op 23 juli. De winnares over deze vluchten werd Annie Legierse uit Oude-Tonge met een flinke voorsprong van 958,3 punten. Daarna kwamen de jonge duiven aan bod. Hiervoor hadden maar liefst 26 deelneemsters zich opgegeven. Zij mochten deze Grand Prix gaan uitmaken over 5 vluchten vanuit Frankrijk.

Op 14 augustus begonnen we vanuit Niergnies, gevolgd door Morlincourt, Nanteuil, Pont st. Maxence en als laatste vlucht, op 11 september, vanuit Fontenay. Hier wonnen Lia en Silvana Grinwis uit Ouddorp, met grote voorsprong op de anderen, de Grand Prix met 620,5 punten."

BEDANKT!

Intussen zijn de prijzen door de parkmanager van RCN TOPPERSHOEDJE uitgereikt aan deze dames. Annie, Lia en Silvana van harte gefeliciteerd en veel plezier in het mooie Ouddorp en het team RCN Toppershoedje, ontzettend bedankt voor jullie sponsering en tot volgend seizoen 2022!

Foto: v.l.n.r. Lia & Silvana Grinwis, parkmanager Roland Hoogwerf en Annie Legierse.

Tekst: Sonja Hagens.