Middelharnis - Er komt een einde aan een heel lang en heel mooi tijdperk van Bakkerij Bienefelt Tearoom Patisserie aan de 'Lijnbaan' (Beneden Zandpad 15) in Middelharnis. Na bijna 125 jaar zal de bakkerij worden overgedragen aan Bakker de Visser. John en Anita Bienefelt nemen afscheid: "Onze bakkerij zal na bijna 125 jaar worden overgedragen aan onze collega’s van Bakker de Visser. De afgelopen weken zijn we met hen overeengekomen dat zij de bakkerij en lunchroom zullen voortzetten." Lees hieronder de hele brief van John en Anita Bienefelt.

Afscheid en voortzetten

"De afgelopen weken zijn wij, John en Anita Bienefelt met Bakker de Visser overeengekomen dat zij de bakkerij en lunchroom zullen voortzetten, en komt er voor ons een einde aan een heel lang, en heel mooi tijdperk van Bakkerij Bienefelt. Nog 1 keer wilden we jullie, vrienden, familie, klanten, ouders, onze dochter Anouk en iedereen die ons al die jaren gesteund heeft als het even zwaar was, van onze oliebollen en tompoucen heeft genoten, en langs kwam voor een kop koffie bedanken.

We zijn trots dat we zoveel jaren voor onze mooie bakkerij gewerkt hebben. We hebben met elkaar hoogte- en dieptepunten beleefd, een grote verbouwing gedaan waarbij we een lunchroom gecreëerd hebben van 50 zitplekken, kruukplaetjes op de kaart gezet, met veel plezier onze klanten geholpen, mooie producten gemaakt en zo, samen met onze voorgangers, de eerdere bakkers uit de familie Bienefelt, een hele mooie rol gespeeld, in ons mooie dorp, in dit mooie vak. Het bakkersvak vormde de rode draad in ons bestaan. Nu is voor ons het punt gekomen om een stap terug te doen, en ervoor te zorgen dat deze mooie plek ook de komende decennia op het Beneden Zandpad kan blijven voortbestaan.

Wij maken deze week onze laatste worstenbroodjes en sluiten dan aankomende zaterdag om 17.00 uur voor het laatst onze oven. Na een korte sluiting, voor een verbouwing, opent De Visser dan weer op 3 november 2021.

We nemen afscheid van onze bakkerij, met een traan en een lach. We zijn trots op bijna 125 Bienefelt en zeggen mede namens vijf generaties Bienefelt bedankt en gedag."

Bakkerij Bienefelt