13 september 2021, Goeree-Overflakkee - RTV Slogo (RTV Stichting Lokale Omroep Goeree-Overflakkee) heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items voor week 35 leest u hieronder, evenals de juiste frequenties om af te stemmen op uw en jouw lokale zender.

Week 35

  • ’t Eiland Actueel – Waterschap levert groene stroom aan de regio: Op de rioolwaterzuiveringen in Barendrecht, Middelharnis, Goedereede, Oostvoorne, Numansdorp en Zwijndrecht zorgen bijna 19.000 zonnepanelen voor groene stroom. De verwachte opbrengst van alle panelen is 7,3 gigawatturen per jaar. De hoeveelheid groene stroom die de 19.000 zonnepanelen opwekken, is bijna twee keer zo veel als de rioolwaterzuivering nodig heeft. Wat er overblijft, levert Hollandse Delta terug aan het elektriciteitsnet.
  • ’t Eiland Actuuel – Wat gebeurt er met je lichaam bij een vaccinatie:” Wat zijn mRNA-vaccins? En wat doen ze precies in je lijf? Psychobioloog Boy Vissers neemt je mee op reis door het lichaam in museum Corpus en laat je zien welke reis mRNA-vaccins aflegt in je lichaam.
  • Streekdocumentaire - Staal en Lavendel - deel 4: De documentaireserie 'Staal & Lavendel' - De levensladder van Cornelis Verolme. In deze documentaire die uitgezonden wordt, staat Cornelis Verolme centraal, een legendarische scheepsbouw-tycoon die zich opwerkte van boerenzoon tot grootindustrieel, maar die zijn imperium ook weer kwijtraakte. Verolme werd geboren in het dorpje Nieuwe-Tonge, op het eiland Goeree-Overflakkee.
  • ’t Eiland Actueel – Vaccinatie door de jaren heen: Sinds 1957 worden kinderen ingeënt tegen ernstige ziekten; we noemen dat het Rijksvaccinatieprogramma. Wat kunnen we leren van dit programma in onze strijd tegen het coronavirus?
  • Streekhistorie - GO, Kust, Rust, Ruimte & Natuur - deel 3: Goeree-Overflakkee is een prachtig eiland met een boeiende geschiedenis en het behoort tot de Zuid-Hollandse eilanden. In deze promotie video uit de jaren 80 gaan we terug naar de tijd van rust, ruimte en natuur en zie je prachtige beelden van Goeree Overflakkee uit vroegere tijden.
  • Blik op Goeree Overflakkee – deel 73: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

De vaste programma’s bij RTV Slogo

*De Huiskamer: Gijs Jan Visser – Afhandelen van Nalatenschappen: Elke week ontvangt, vanuit Ons Dorphuis te Nieuwe-Tonge, presentatrice Andrea Stribos weer nieuwe gasten. In deze aflevering van 'De Huiskamer' praat Andrea uitgebreid met Gijs Jan Visser over het afhandelen van Nalatenschappen. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur. Vanwege de Covid-19 maatregelen kijkt u deze week naar een herhaling.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen

Volg op Facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo