Ouddorp - "Het gaat goed met de coronacijfers. Steeds minder besmettingen... nu er meer mogelijk is, blijft het nog steeds van belang om je te houden aan de maatregelen...." GGD Rotterdam-Rijnmond opende dinsdag 29 juni 2021 drie extra testlocaties om het voor inwoners van de regio zo makkelijk mogelijk te maken om zich te laten testen. Op Goeree-Overflakkee is er een extra testlocatie in Ouddorp die open gaat. Er zal een testbus bij de achterkant van het sportcomplex Dorpstienden staan. Lees hieronder meer.

Het gaat goed met de coronacijfers. Steeds minder besmettingen en steeds meer mensen die zich laten vaccineren. Nu er meer mogelijk is, blijft het nog steeds van belang om je te houden aan de maatregelen: houd afstand, laat je testen bij klachten en plan die afspraak voor een vaccinatie. Want corona is nog niet weg.

We zien ook de Delta-variant van het coronavirus steeds meer in de regio. De GGD Rotterdam-Rijnmond opent extra testlocaties om het voor inwoners van de regio zo makkelijk mogelijk te maken om zich te laten testen. Vanaf dinsdag 29 juni is er een extra testlocatie in Brielle, Hellevoetsluis en Ouddorp.

De Delta-variant (ook wel de Indiase variant), is waarschijnlijk nog besmettelijker dan de andere varianten van het virus die al in omloop waren, zoals de Britse variant. Dit betekent dat het coronavirus nog sneller en makkelijker overgedragen wordt aan anderen.

Het blijft daarom belangrijk: houd je aan de basisregels, want zo krijgt het virus minder de ruimte om zich te verspreiden, bijvoorbeeld onder mensen die (nog) niet gevaccineerd zijn of kinderen. Houd 1,5 meter afstand en laat je testen bij de GGD bij klachten of als je contact gehad met iemand met corona. Doe dit ook als je terugkomt van een vakantieadres. Ook als je al gevaccineerd bent gelden deze maatregelen. Want ook als je zelf minder ziek wordt, kun je anderen nog wel besmetten met het coronavirus.

Locaties

Vanaf dinsdag 29 juni kun je je hier laten testen:

  • Achterkant sportcomplex, Dorpstienden 4, 3253 AS Ouddorp
  • Testbus op parkeerterrein Sport- en cultuurhuis DukdalfBRES, Reede 2a, 3232 CV Brielle
  • Testbus bij de voormalige sporthal De Eendraght. Sportlaan 2. 3223 EV Hellevoetsluis.

In totaal kun je op 14 plekken in de regio laten testen: testlocaties (klik hier)

Openingstijden

Dinsdag 29 juni zijn de locaties in Brielle en Hellevoetsluis open tussen 10.00 - 16.00 uur.

Vanaf woensdag 30 juni:

  • Ouddorp: 10.00 – 16.00 uur
  • Hellevoetsluis en Brielle: 8.30 tot 1600 uur,

5 dagen per week, in het weekend zijn de locaties gesloten.

Afspraak is niet nodig

Je kunt op alle drie de locaties vrij inlopen om je te laten testen. Het is ook mogelijk om telefonisch (0800-1202) of online een afspraak te plannen (www.coronatest.nl).

Welke test?

Op de drie locaties werken wij met PCR-testen. Met een wattenstaafje neemt de medewerker van de GGD eerst uit de keel en daarna uit de neus wat materiaal af.