Goeree-Overflakkee - Dodenherdenking vindt in de gemeente Goeree-Overflakkee net als vorig jaar niet op de gebruikelijke manier plaats in verband met de coronamaatregelen. Op 4 mei 2021 leggen burgemeester, wethouders en een aantal raadsleden kransen bij de oorlogsmonumenten waar normaal gesproken een herdenking plaatsvindt. Stichting WO2GO legt de legboeketten bij de graven van de omgekomen vliegeniers en bij de Joodse en Armeense monumenten. Daarbij zijn behalve een fotograaf van de gemeente geen andere personen aanwezig. Lees hieronder meer en bekijk de video.

Vervolg

Het vlaggenprotocol is ook anders dan gebruikelijk. De vlaggen hangen de hele dag halfstok, van zonsopgang tot zonsondergang.

Als alternatief voor de toespraken van het gemeentebestuur wordt een toespraak van burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman online uitgezonden op diverse lokale en sociale media.

Gezien de omstandigheden worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien, op deze alternatieve manier herdacht. Het gemeentebestuur hecht er veel waarde aan om stil te staan bij de slachtoffers en hun nabestaanden op de dag van de Nationale Dodenherdenking.