Goeree-Overflakkee - Dirk-Jan Euverman van Silkroad Ice cream vertelt dat ze op zoek zijn naar vrijwilligers die ook op ons (Zuid-Hollandse) eiland Goeree-Overflakkee mee willen helpen om ijsjes uit te delen: "We hebben een actie opgezet om gezinnen met een laag inkomen in het zonnetje te zetten. Op 12 mei 2021 delen we in Zuid Holland gratis bijzondere ijspakketjes uit ter viering van Suikerfeest. Elke familie is welkom of je nu gelovig bent of niet." Lees hieronder meer.

Suikerfeest actie 2021

Silk Road ice cream doneert bijzondere ijsjes aan gezinnen met een laag inkomen in Zuid-Holland. Op woensdag 12 mei 2021 deelt Silk Road ice cream gratis ijspakketjes uit. De pakketjes worden weggegeven aan gezinnen in de regio Zuid-Holland. IJsbedrijf Silk Road ice cream heeft deze actie op touw gezet om elk kind een fijn (Suiker)feest te laten beleven.

Ze delen gratis luxe ijs-pakketjes uit met bijzondere smaken uit de Oriënt zoals Perzisch Saffraan-ijs en Moroccan Chebakia. Chebakia-ijs wordt niet zonder reden uitgedeeld, dit koekje is een van de populairste koekjes tijdens de Ramadan. Maar ook als je geen Suikerfeest viert ben je welkom om een ijspakket af te halen.

Anno 2021 leeft nog steeds bijna een half miljoen Nederlandse huishoudens in armoede. Door de corona crisis zijn gezinnen met kinderen extra hard getroffen.

De Iraanse ijsmaker Shahin heeft daarom deze actie op touw gezet: "In de Islamitische cultuur draait alles om familie: ervoor zorgen dat iedereen het goed en voldoende te eten en te drinken heeft, is de norm. Juist nu is het belangrijk om elkaar te helpen en te ondersteunen."

Daarom wil Shahin gezinnen met een laag inkomen die (financieel) niet in staat zijn om luxe producten te permitteren, blij maken met dit gebaar.

Pakketjes rondbrengen op het eiland Goeree-Overflakkee

Wil je jezelf (of samen iemand anders) voor deze actie aanmelden? Iedereen is welkom of je gelovig bent of niet. Je kunt ook een bedrag doneren om deze actie te steunen om zoveel mogelijk families een mooie dag te bezorgen. De donaties worden gebruikt om ingrediënten te kopen. Hiermee wil Shahin samen met de vrijwilligers zoveel mogelijk ijsjes maken. Inmiddels hebben ook andere ijsmakers zich aangesloten bij de actie en hebben zij toegezegd om ijsjes te doneren.

Aanmelden om mee te helpen met de actie 'een gratis ijspakketje' kan via deze link of door een mailtje te sturen naar: rumi@silkroad-ice-cream.com.