Goeree-Overflakkee - Lokale televisie- en radiomakers bij RTV Slogo hebben naast de vaste programmering, ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week hebben diverse thema's: Goedereede, Streekhistorie, politiehond Buddy uit Stad aan 't Haringvliet, Blik op Flakkee en andere onderwerpen. Lees hieronder meer en stem af op de juiste frequentie!

  • Streekdocumentaire – De Toren van Goedereede: Goedereede is een oud stadje met een bijzonder karakter en een eigen sfeer. Oude gebouwen herinneren aan vroegere eeuwen toen Goede-reede zeer welvarend was en bekend stond als handelsplaats met veel scheepvaart en visserij. Opvallend is de prachtige Gotische toren, gebouwd in de jaren 1467-1512. Lang was deze in gebruik als baken voor zeevarenden. Eerst met een primitief gestookt vuur, later met een echt vuurtorenlicht. In 1911 werd het licht gedoofd omdat het niet goed zichtbaar meer was. Door inpolderingen was de kerktoren te ver van zee komen te staan. Een nieuwe vuurtoren op het Westhoofd, bij Ouddorp, nam de functie van verkenningslicht voor de scheepvaart over. Nu herinnert alleen een in 2013 op de toren geplaatst boeilicht nog aan het vuurtorenverleden. RTV SLOGO maakte een reportage over de karakteristieke toren.
  • Streekdocumentaire – Varen als Toen – deel 6 – Historische Werven: Bewezen de vorige afleveringen dat Zuid-Holland één van de drukst bevaren provincies was en is, in deze aflevering laten we zien dat hier ook talloze schepen gebouwd zijn. Het grootste deel van deze werven en bouwplaatsen is verdwenen of opgegaan in grote efficiënte ondernemingen. Er zijn echter nog een aantal echte juweeltjes te vinden, waar niet alleen de geschiedenis voelbaar is, maar waar nog overgebleven historische schepen onderhouden worden. Écht levende monumenten dus. Een waardevolle en eigenlijk unieke combinatie: een historische werf waar met een mix van eeuwenoude ambachten en moderne technieken het varend erfgoed in stand gehouden wordt. Zodat we ook in de komende eeuwen kunnen blijven varen als toen.
  • ’t Eiland Actueel – Politiehond Buddy & Leo Looij: De Mechelse herder Buddy uit Stad aan ’t Haringvliet voldeed enige weken geleden aan alle eisen voor het certificaat Politiehond 1. Tijdens het examen, dat wordt afgenomen door de KNPV, moest de hond, samen met baasje Leo Looij, tal van opdrachten uitvoeren in disciplines die ook de dagelijkse praktijk kunnen voorkomen. Buddy kweet zich uitstekend van die taak. Maar hier ging dan ook een lang traject aan vooraf. Het team van RTV Slogo ging langs bij een training.
  • Streekhistorie – Gezondheidszorg in de vorige eeuw – deel 4: In deze historisch serie kijken we terug naar de gezondheidszorg in de vorige eeuw. Deze is door de jaren heen flink verandert. Honderd jaar geleden werd werken in de gezondheidszorg nog gezien als een roeping maar tegenwoordig is het een beroep. Maar ook de manier waarop bepaalde zorg werd gegeven is in de loop der jaren flink veranderd.
  • Blik op Goeree Overflakkee – deel 33: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

De vaste programma’s bij RTV Slogo:

*De Huiskamer: Simon Aantjes – Expositie KunstGekte: Elke week ontvangt, vanuit Ons Dorphuis te Nieuwe-Tonge, presentatrice Andrea Stribos weer nieuwe gasten. In deze aflevering van 'De Huiskamer' praat Andrea met Simon Aantjes over de Expositie “KunstGekte”in het JaC in Middelharnis. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen

Volg op Facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo