16 oktober 2020, Regio - In navolging op de extra regels vanuit de overheid rondom de verspreiding van COVID-19, heeft ook Natuurmonumenten besloten om tot en met 11 november te stoppen met haar excursies. "Om voor de komende Herfstvakantie toch wat ‘lucht’ te bieden, geven we nog een aantal tips wat je in de natuur kunt doen, speciaal voor de kinderen." Lees hieronder verder.

GEEN EXCURSIES WEL TIPS VOOR DE HERFSTVAKANTIE

Alle georganiseerde excursies en activiteiten van Natuurmonumenten zijn tot en met 11 november afgelast in verband met de nieuwe maatregelen tegen het coronavirus. Iedereen die voor deze periode een excursie of andere activiteit heeft geboekt, ontvangt hierover een mail en krijgt het betaalde bedrag zo spoedig mogelijk teruggestort.

“Jammer maar begrijpelijk”, aldus boswachter Chantal van Burg van de beheereenheid Zuid-Hollandse Eilanden. “We hadden een aantal mooie natuurexcursies op het programma staan in onze gebieden op Goeree en Voorne. Gezien de aangescherpte maatregel van een maximale groepsgrootte buiten op 4 personen, is het onmogelijk om de excursies door te laten gaan.”

Uitwaaien met gezond verstand
De natuurgebieden op Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten en in de Hoeksche Waard blijven wel toegankelijk. Bezoekers kunnen hier terecht voor een wandeling. Ook de uitkijktorens, zoals het vogelobservatorium Tij in Stellendam blijft open. Bij een bezoek aan de natuur gelden de corona-richtlijnen van de overheid. Specifiek voor Tij geldt het dringend advies voor het dragen van een mondkapjes. Blijf wel je gezond verstand gebruiken en vermijd drukte en ga met griepverschijnselen niet naar buiten.

Tips voor de Herfstvakantie
“Met de Herfstvakantie voor de door en de beperkte mogelijkheden voor ontspanning, kom je al snel uit in de natuur dichtbij huis. Ben je nog op zoek naar leuke tips voor de vakantie met de kinderen? Ga de natuur in om paddenstoelenbingo te spelen of train thuis je boswachterskills tijdens de ING Boswachterchallenge. Dan heb je die beker warme chocolademelk thuis dik verdiend!”, aldus Chantal van Burg. Kijk voor meer tips op www.natuurmonumenten.nl