Regio - "Ook in onze regio wordt het geprobeerd..." Politie organiseert een actie in verband met het feit dat er toch vrij regelmatig met een smoes geprobeerd wordt bij (met name oudere) mensen binnen te komen. "Mag ik misschien een beetje water van u?" Eenmaal binnengekomen worden slachtoffers bestolen. Politie: "Wat ze ook verzinnen, laat niemand binnen!" Toets de motivatie van iemand die wil binnenkomen en laat de deur dicht als je ook maar enigszins twijfelt over de intenties van personen. Politie roept de aloude tegeltjeswijsheid weer in het leven en vraagt om mee te denken. Lees hieronder meer.

Vervolg

Politie: "Kun jij dit beter? Met welke tegeltjeswijsheid overtuig jij je oma of moeder om de deur dicht te houden voor oplichters? Ga voor de eeuwige roem én zorg dat jouw spreuk straks aan de voordeur van honderden ouderen hangt om hen te behoeden voor babbeltrucs. Als jouw spreuk behoort tot de vijf beste, krijgt deze een plek in onze campagne én krijg je jouw spreuk van ons op een echt tegeltje. Zodat jij hem aan je moeder, oma of die ene buurvrouw kan geven."

Meedoen

Je kunt meedoen met deze actie van politie Rotterdam. "Hoe meer mensen in onze regio meedenken en meedoen, hoe groter de kans dat ouderen bij jou in de buurt gewaarschuwd worden en alert blijven als het gaat om oplichting."

Klik op deze link en stuur je spreuk via een berichtje op Facebook.