23 maart 2020, Goeree-Overflakkee - In de regio Hoeksche Waard, Goeree Overflakkee en Voorne Putten is er een groeiend tekort aan mondkapjes en andere beschermingsmiddelen voor huisartsen. Een oproep aan u als ondernemer en burger; heeft u nog mondkapjes? Breng ze naar uw huisarts, zij hebben de beschermingsmiddelen hard nodig. In verschillende dorpen waren particulieren ook al een actie gestart om naast mondkapjes vuurwerk- en/of veiligheidsbrillen en babyfoons in te zamelen. Lees hieronder meer.

Vervolg Zorggroep Haringvliet

"Op dit moment zijn er nog beschermingsmiddelen voor de huisartsen, maar maken zij zich zorgen als het aantal besmettingen van het coronavirus blijft groeien dat er tekorten zullen ontstaan.

Het gaat om mondkapjes met de code FFP1, FFP2 of FFP3, deze bieden genoeg bescherming aan huisartsen. Deze mondkapjes zijn normaliter te verkrijgen bij bijvoorbeeld bouwmarkten en kan het zijn dat u deze nog thuis heeft liggen in een schuurtje of op zolder.

Niet alleen mondkapjes, maar ook vuurwerkbrillen zijn welkom als beschermingsmateriaal. Mocht u beschikken over beschermingsmiddelen u wilt ze inleveren? Neem dan wel eerst telefonisch contact op met uw huisarts.

De oproep is ook gericht aan bedrijven, in de bouw, op de boerderij, spuiterijen, schilders e.d. worden ook mondkapjes gebruikt. Bent u een ondernemer of kent u iemand in u netwerk die mondkapjes gebruikt en deze ter beschikking wilt stellen? Uw huisarts zou er enorm mee geholpen zijn.

Een oproep naar beschermingsmiddelen staat niet op zich zelf. Door heel Nederland vinden er initiatieven plaats om mondkapjes naar huisartsen te brengen of in te leveren bij het Rode Kruis. Mooie initiatieven om samen met elkaar uw zorgmedewerkers te helpen en te ondersteunen!

Acties particulieren

Susanne van Nimwegen uit Sommelsdijk is werkzaam in het Ikazia Ziekenhuis, zij doet een oproep op haar Facebookpagina: "Ons is gevraagd om zoveel mogelijk vuurwerkbrillen en/of veiligheidsbrillen te gaan verzamelen. Mondmaskers zijn ook welkom. Er is een enorm tekort aan veiligheidsmateriaal. De brillen en maskers kunnen worden afgeleverd op de Enkele Ring 39 in Sommelsdijk. Ik zet een kratje voor het huis waar u ze in kunt doen.
Alvast bedankt voor de hulp!

Voorstraat 12 te Dirksland is ook een inleveradres (zie foto).