Middelharnis - Op 6 januari 2020 is het zover. De Goederenhub Goeree-Overflakkee startte met het elektrisch vervoeren van goederen op het eiland. De initiatiefnemers van Goederenhub zijn Jan van Dongen van VDH Company, Jaap Nagtegaal van Nagtvlugt Transport en Monique Sweep van Coöperatie Deltawind. De gemeente ondersteunt dit initiatief van harte. Het doel van de Goederenhub is Goeree-Overflakkee schoner, bereikbaarder en leefbaarder te maken, door goederenvervoer te verduurzamen. Op 10 december 2019 is er een informatieavond. Lees hieronder verder.

Vervolg

Nederlandse consumenten kopen jaarlijks voor miljarden aan online producten. Dit zijn heel wat ritjes van distributiecentra naar consumenten en terug. Tel dit op bij de leveringen van bedrijf naar bedrijf en we zien een stroom aan vervoersbewegingen en daarmee samenhangende CO2-uitstoot.

Goederenhub GO gaat de laatste kilometers van zoveel mogelijk pakketjes op ons eiland zonder CO2 uitstoot rijden. Er wordt efficiënt gereden omdat de transporten voor iedere dorpskern gebundeld worden!

Neem je al vaak pakjes aan voor de buren? Ben je vaak thuis en wil je bijdragen aan minder CO2 op Goeree-Overflakkee? Dan kun je een zogenaamd ‘ViaTim Punt’ worden.

Meer weten? Kom naar de informatieavond:

Dinsdag 10 december
19.30 uur
Het Diekhuus Middelharnis

Aanmelden kan via deze link naar de website.

Bron Gemeente Goeree-Overflakkee