Sommelsdijk - De bekende voorganger Carel ter Linden komt naar Sommelsdijk. Hij geeft dinsdag 24 september 2019 een lezing over Bijbelverhalen en waarom die nu nog van betekenis zijn. De lezing is in de Remonstrantse kerk aan de Voorstraat 35 in Sommelsdijk en begint om 19:30 uur. Inloop vanaf 19:00 uur. De entree is gratis. Lees hieronder meer.

Carel ter Linden
Ter Linden (85) is bij het grote publiek bekend als de dominee die koning Willem-Alexander en koningin Máxima trouwde. Hij was ook voorganger bij de doop van kroonprinses Amalia en tijdens de uitvaartdiensten van prins Claus, prins Bernhard en prins Friso. Zijn recente boeken ‘Bijbelse miniaturen’ en ‘Wat doe ik hier in Godsnaam’ vinden gretig aftrek. Met het laatste boek veroorzaakte hij in christelijke kringen commotie, omdat hij schreef niet meer in een bovennatuurlijk opperwezen te geloven en evenmin in een leven na de dood.
Bijbelverhalen zijn voor hem metaforische vertellingen, zegt hij zelf over zijn lezing. ,,Het gaat steeds om unieke, niet-historische, beeldende verhalen met een verborgen wijsheid, erop gericht hoe wij mensen kunnen leren hoe met deze aarde en alle leven om te gaan.’’

Tijdens deze avond zijn er boeken van Ter Linden te koop en er is gelegenheid tot vragen stellen.