Sommelsdijk - Op 2 september 2019 beginnen ze weer: de dammers van damvereniging ‘Denk en Zet’ . Ze zien er naar uit om, na een periode van rust, weer van start te gaan. Ze gaan in een nieuw sportseizoen “heerlijk hun hersens trainen” op de maandagavonden in het Sport- en Recreatiecentrum De Staver in Sommelsdijk. "De vereniging heet nieuwe leden van harte welkom, ook als je eens wilt komen kijken staat de deur voor je open!" Lees hieronder meer.

"Dammen is een sport waarbij je n met je veertigste niet uitgerangeerd raakt en die je van jongs af aan kunt beoefenen. We zetten de deur dan ook altijd wijd open voor nieuwe leden!"

Speciaal welkom op Open avond

U en jij bent ook hartelijk welkom als ze de Jaarvergadering wordt gehouden, dit gebeurd de eerste avond, op 2 september.
Maar het Bestuur heeft een speciale, extra avond ingelast, een week later, op 9 september, een zogenaamde 'Open avond' voor iedereen die eens wil komen "proeven".

Oudste lid heet jongeren welkom

Denk en Zet telt leden die al 40 jaar en nog langer lid zijn. Eén van leden, die al een eindje in de negentig is, ziet de komst van wat nieuw jong bloed in de vereniging wel zitten: "De ervaring leert dat oude mensen wegvallen, en dat er geen jonge mensen bijkomen. Die hebben het vaak veel te druk met 'social media'. Raar eigenlijk, want er zijn best jongelui die van een partijtje dammen houden. Het is een sport die je fris houdt, je moet erbij nadenken. Zoals je op social media wél hebt, is dat met dammen anders: er komen geen gemene trucjes bij voor, ook geen venijnig natrappen. Wél wordt een volledige. positieve inzet gevraagd. En tja, je kunt er geen miljoenen mee verdienen, maar daar geven die enthousiaste dammers helemaal niet om. Het gaat bij hen om de sport, niet om verdienen." De heer van Hoorn vervolgt: "Dus sportief moet je wel zijn. Je moet er bijvoorbaat vanuit gaan, dat je ook wel eens verliezen kunt. En zulke jongens en meisjes zijn er volgens mij best en het bestuur heet ze dan ook van harte welkom om een partijtje te komen spelen, ook tegen die 'oudere leden'." Hij blijft enthousiast over "zijn" damvereniging: "We kijken met z’n allen uit naar wat nieuwe leden: "huisdammers of huisdamsters". Er zijn er op Flakkee heel wat en we hopen dat er zich wat van die mensen aanmelden. Ga niet van de gedachte uit, dat er op ‘Denk en Zet’ alleen maar 'profs' lid zijn. We zijn bereid een derde afdeling te vormen voor mensen die zich in deze prachtige denksport – zo nodig met behulp van een ervaren dammer - nog wat willen bekwamen."

Welkom

Wie aarzelt, maar graag wil weten hoe alles reilt en zeilt, is heel erg hartelijk welkom op maandagavond, 2 september om 20:00 uur, maar vooral op maandagavond 9 september, om 19.30 uur, in de voorzaal van de Staver te Sommelsdijk.

"Op 2 september, op de jaarvergadering komen allerlei zaken aan de orde. Een week later staat de deur voor iedereen open en op 16 september begint de competitie. Damavonden zijn voor de spelers avonden waarop wordt teruggezien en vooruitgekeken. Heb jij. of hebt u, het besluit al genomen. of nog vragen, laat dat dan even weten aan Bram Jelier, Sperwer 141, Sommelsdijk telefoon: (0187-) 603932.
Nogmaals, er is geen leeftijdsgrens, niet naar beneden en ook niet naar boven. We hopen: tot ziens!