Goeree-Overflakkee - Stichting Verbreding Visserij Goeree-Overflakkee organiseert dit jaar voor de 6ekeer het jaarlijkse evenement De Week van de Goereese Vis van 30 augustus t/m 7 september. Ook dit jaar zal de week afgetrapt worden door het visfeest ‘Vis uut ’t vuustje’ op 24 augustus 2019. Dat is volgens de stichting niet genoeg vispromotie en wil een jaarrond activiteiten organiseren. "We hebben al langer de wens om ook op andere momenten in het jaar Goereese vis en de visserij te promoten", vertelt Caroline Melissant...lees hieronder verder.

Zesde editie

De zesde editie van De Week van de Goereese Vis staat opnieuw in het teken van culinair en cultureel genieten van vis en visserij op Goeree-Overflakkee. Twintig restaurants serveren heerlijke lokale vis en Stellendamse garnalen. Ook wordt gevierd dat het seizoen van de Stellendamse Garnalen gestart is. Deze editie start vrijdag 30 augustus tot en met zaterdag 7 september 2019.

Daarnaast organiseert het enthousiaste team vrijwilligers ook dit jaar als aftrap op zaterdag 24 augustus het evenement ‘Vis uut ’t Vuustje’ in de visafslag van Stellendam. Schuif aan bij de visserman en geniet van gebakken Goereese vis, frietjes met een ijsje toe.

Samenwerking Nederlands Visbureau

"We hebben al langer de wens om ook op andere momenten in het jaar Goereese vis en de visserij te promoten", vertelt Caroline Melissant van Stichting Verbreding Visserij Goeree-Overflakkee. ‘Het liefst een jaarrond want we willen dat niet alleen vaker lokaal gevangen vis gegeten wordt in september tijdens De Week van de Goereese Vis, maar iedere week. Het is nodig ook, want er is nog veel onbekendheid over vis van onze ‘eigen’ vloot. Daarom zijn we ook erg blij met de samenwerking die we aangaan met het Nederlands Visbureau.’

Stichting Verbreding Visserij Goeree-Overflakkee en het Nederlands Visbureau introduceren ‘Noordzeevis van Goeree’. Beide willen samen met bestaande en nieuwe toekomstige ambassadeurs van ‘Noordzeevis van Goeree’ zoals horeca, visdetaillisten, visgroothandelaren en het bedrijfsleven op het eiland en de regio het lokale product meer zichtbaarheid geven en letterlijk op de (menu)kaart zetten. ‘Inmiddels dragen een aantal andere gemeenten (regio’s) al een tijdje bij aan deze promotie. Wij juichen het toe dat ‘Goeree’ zich met ons samen wil inzetten voor de waardering van onze vis uit de Noordzee,’ zegt Agnes Leewis, directeur van het Nederlands Visbureau die vrijdagmiddag 30 augustus tijdens de officiële opening Noordzeevis van Goeree met het bijbehorende beeldmerk zal lanceren.

Houd deze website en deze Facebookpagina in de gaten voor het volledige culinaire en culturele programma bij 20 restaurants op Goeree-Overflakkee, "gornet pellen" bij Zorgcentrum De Vliedberg, een rondleiding in de visafslag en familieactiviteiten bij Ouddorp Duin.

De Week van de Goereese Vis wordt mede mogelijk gemaakt door:

  • Gemeente Goeree-Overflakkee, VVV Goeree-Overflakkee, John P. de Wit Assurantiën, Padmos, Maaskant Shipyards Stellendam, IJtama, Nederlof Fish, Piet Redert BV, PO Delta, Vissersvereniging Zuidwest, United Fish Auctions, Van Wijk installaties & constructies, Delta Isolatie Stellendam, Coöperatie Westvoorn, DE Maritime, Verduijn Techniek, Diesel Repair Stellendam, J. Smit BV, Wetec, Schavicast, visserijbedrijven en horecaondernemers Goeree-Overflakkee.