Goeree-Overflakkee - Gemeente Goeree-Overflakkee - "Met de zomer in aantocht heeft menige bezitter zijn caravan, kampeerwagen, camper, aanhangwagen of een ander voertuig dat voor recreatie is bedoeld weer uit de schuur gehaald." Het is niet toegestaan om dit soort voertuigen langer dan drie dagen op de openbare weg te parkeren. Lees hieronder meer.

Niet langer dan drie dagen
In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) heeft de gemeente Goeree-Overflakkee regels opgesteld voor het parkeren van recreatievoertuigen op de openbare weg (inclusief parkeerplaatsen) in de bebouwde kommen in de gemeente. In het kort komt het er op neer dat het niet is toegestaan om dit soort voertuigen langer dan drie dagen op de openbare weg te parkeren. Deze regelgeving is vastgesteld om overlast voor omwonenden te beperken en onevenredig gebruik van de beperkte parkeergelegenheid in de bebouwde kommen te voorkomen.

Wat kunt u zelf doen?
Ervaart u (aanhoudende) overlast door een caravan of aanhanger in uw directe omgeving? Bespreek dit dan in de eerste plaats met de eigenaar. Probeer beleefd erop te wijzen dat de situatie door u als erg onprettig wordt ervaren. Komt u er met de eigenaar van de aanhanger of caravan niet uit en staat deze niet op eigen terrein? Dan kunt u de overlast melden via deze link.

Bron gemeente Goeree-Overflakkee.