Sommelsdijk - Zijn naam is Rob Lugtenburg en hij is 49 jaar. Rob is een sponsoractie gestart voor Stichting Vrienden van Carmen. Lugtenburg: "Zij steunen het onderzoek naar kinderkanker en met name het onderzoek naar hersentumoren. Wekelijks sterven er 2 kinderen aan een tumor. Dat kunnen en mogen we niet accepteren. Van alle kinderen die sterven door kanker sterft 41% door een hersentumor. Het overlevingspercentage van de meest voorkomende kwaadaardige hersentumor is slechts 0,3%. Hier moet mijns inziens echt verandering in komen en Flakkee kan zeker meehelpen!" Lees hieronder verder en doe ook mee.

Twee Stichtingen

De stichting Vrienden van Carmen.nl steunt voor 100% van de opbrengst het goede doel en heeft als grootste doel de stichting Stop Hersentumoren.nl. Rob: "Beide stichtingen maken zich hard voor deze vorm van kanker en hebben uw steun hard nodig. Diverse bekende Nederlanders zijn ambassadeur van de stichting waaronder onder andere Alfred Schreuder, Teun van Vliet, Frits Naafs. Tevens zijn Hans Klok, Anky van Grunsven en Jan Ykema actief voor de stichting. Voor het goede doel wil ik graag mijn steentje bijdragen door sponsoren te zoeken die mij tijdens de 103e Wandelvierdaagse van Nijmegen van 16 t/m 19 juli 2019 willen steunen."

Waar we het voor doen

Rob vertelt graag verder: "Ik benader graag veel mensen en (ongeveer 3000) bedrijven op Goeree-Overflakkee en omstreken. Daar naast zoek ik via sociaal media contact met alle particulieren voor zover ik deze kan bereiken om iedereen bewust te maken dat we met z'n allen iets kunnen bewerkstelligen om ons steentje bij te dragen aan het goede doel. Het gaat er voor niet alleen om wat ik ga doen voor het goed doel, maar waarvoor wij het samen doen!"

Vierdaagse sponsorloop voor VVC

Lugtenburg: "Persoonlijk werd ik geraakt door het hartverscheurende verhaal van de oprichters van de stichting Vrienden Voor Carmen, Daaf en Marianne Kievit die hun dochter Carmen op 25-jarige leeftijd hebben verloren aan een hersentumor. De stichting is officieel landelijk erkend goed doel waarvoor bij de site van de vierdaagse een doel is aangemaakt voor mijn actie. Indien u zich als persoon net als ik geraakt voelt en u vanuit uw bedrijf uw steentje bij wilt dragen, kunt u uw donatie doen via deze link. Maak gebruik van de button ‘Sponsor mij’ en loopt het via de officiële weg via de vierdaagse. U kunt eveneens doneren op rekeningnummer RABO0316523151 t.n.v. VVC te Sommelsdijk onder vermelding van VVC. (Vierdaagse voor Vrienden van Carmen)."

Het verhaal van Carmen

"In januari 2011 is er bij Carmen Kievit uit Sommelsdijk een kwaadaardige hersentumor geconstateerd. Op dat moment was ze 20 jaar. Ze werd 2 x geopereerd. Op 24 januari 2011 is een wakkere hersenoperatie en op 28 januari 2011 een hersenoperatie onder narcose. Daarna heeft ze zware chemokuren en bestralingen ondergaan waarna ze daarna nog meer chemo kuren heeft gekregen. In januari 2014 werd er op dezelfde plaats wederom een tumor gezien. Weer volgde er een operatie en een bestralingstraject. Ze onderging alles heel dapper en moedig zonder ooit te klagen of te mopperen. In oktober 2014 kwam het verschrikkelijke bericht dat niemand wilde horen: er waren meerdere tumoren gezien op de mri. De enige optie was palliatieve chemo. Dit wilde ze zelf, het was haar laatste strohalm. Inmiddels 24 jaar, samenwonend met haar vriend Sven Buijs. In maart 2015 zijn ze getrouwd, haar grootste wens ging hiermee in vervulling. Helaas ging ze na de zomervakantie achteruit. Op 1 december 2015 is Carmen op 25 jarige leeftijd overleden."

Vrienden van Carmen

"Om geld in te zamelen voor de stichting Stop Hersentumoren richtte Daaf, de vader van Carmen, in december 2014 een wielrennersteam op, om met elkaar de krachten te bundelen. Dat is wat wij met elkaar willen doen. Fietsen voor het goede doel, deelnemen aan mooie tochten en onze ‘eigen’ wielertoertocht ieder jaar in mei organiseren.

Jaarlijks sterven er in Nederland ca. 1500 mensen aan hersenkanker, ofwel meer dan 4 mensen per dag. Wekelijks 2 kinderen. Dat kunnen en mogen we niet accepteren. Van alle kinderen die sterven door kanker sterft 41% door een hersentumor. Het overlevingspercentage van de meest voorkomende kwaadaardige hersentumor is slechts 0,3%. Hier MOET verandering in komen.

Stel je toch eens voor dat we kanker in de hersenen kunnen genezen … de meest ingewikkelde materie die er is in het menselijk lichaam. Dan zou dit waarschijnlijk ook een grote stap voorwaarts zijn in de genezingskansen van ALLE kankersoorten. Wij willen dit verschil maken."

Als je meedoet:

Rob Lugtenburg: "Er van uitgaande dat er meerdere bedrijven mee willen doen aan mijn sponsoractie is het moeilijk om voor iedereen ook iets terug te doen. Tijdens de 4daagse gaan we wel de kleding laten bedrukken met de logo’s van de bedrijven die mij willen sponsoren tijdens het wandelen. Mocht u meedoen en vind u het leuk dat ook uw logo op mijn kleding afgedrukt wordt, kunt u het logo via een bestand aan mij mailen: via deze link: 4daagse.vriendenvancarmen@gmail.com. In samenwerking met D-sign te Middelharnis gaan wij dit bewerkstelligen. De 25 meeste aansprekende donaties van bedrijven gaan wij tevens verrassen met een presentje. Indien u als bedrijf meedoet aan mijn sponsoractie, kunt u, indien dit gewenst is, een bewijs/factuur van sponsoring ontvangen.

U kunt mij altijd mailen, indien u vragen heeft over deze sponsoractie. Ik dank u op voorhand namens de stichting en mijzelf voor uw bijdrage!"

Voor meer informatie: www.stophersentumoren.nl